WOW! Achizitie interesanta facuta de Hale si Piete, pe final de mandat: o barierã de 70.000 de euro!

Publicat in Administratie 21 August 2020 900 ori
Google+ WhatsApp
WOW! Achizitie interesanta facuta de Hale si Piete, pe final de mandat: o barierã de 70.000 de euro!
WOW! Achizitie interesanta facuta de Hale si Piete, pe final de mandat: o barierã de 70.000 de euro!

SC Hale şi Pieţe vrea să instaleze un sistem nou de acces şi tarifare în parcarea cu plată de lângă Halele Centrale din Ploieşti. Societatea administraţiei locale e dispusă să plătească până la 300.000 de lei, după ce a redus cu 75.000 de lei pretenţiile, cu intenţia de a înlocui casierii, predispuşi la "erori umane", cu un sistem complet automatizat.

Consiliul Local Ploieşti a dezbătut, vineri, o rectificare de buget la Hale şi Pieţe, principalul obiectiv vizând achiziţia noului sistem de control al accesului. La prima vedere, 300.000 de lei pentru o barieră pare extrem de mult. Ca să nu mai precizăm că, la prima apariţie a proiectului de rectificare, valoarea propusă era de 375.000 de lei. A fost şi motivul pentru care mai mulţi consilieri au refuzat să voteze favorabil.

Până la urmă, rectificarea a fost aprobată, după ce s-a explicat că noul sistem este complet automatizat, pe modelul celor din parcările aeroporturilor spre exemplu, şi nu mai necesită plata unor casieri-încasatori.

Consilierul ALDE Paul Palaş, preşedintele comisiei interne de buget-finanţe şi cel care a propus suma, a argumentat că, din economia generată, Hale şi Pieţe îşi va recupera investiţia într-un termen scurt. Ca exemplu, el a precizat şi că societatea a schimbat recent casierii şi a înregistrat o creştere a veniturilor zilnice, lucru care arată că au existat unele erori umane, ca să nu intrăm în acuzaţii mai grave. "Acolo se pierd bani mulţi în lipsa unei bariere funcţionale, nu putem încasa sumele care în mod normal sunt plătite, pentru că nu există un control. Chiar dacă pare ciudat, o să vă spun o chestiune foarte reală, am schimbat de curând salariaţii care lucrau la bariere şi, după această schimbare, am constatat un plus la încasări zilnice de 400 de lei. Şi nu avem garanţia că am retezat de la rădăcină răul. Înmulţit cu 30 de zile înseamnă 12.000 de lei pe lună, înmulţit cu 12 luni înseamnă 144.000 de lei. În doi ani de zile ne amortizăm bariera. De aceea vă rog să votaţi acest proiect, astfel încât să-i oferim societăţii instrumentele necesare să funcţioneze corect", a explicat consilierul local.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.