Consilierii PSD Ploiesti propun scutiri de la plata impozitelor pentru clădirile din domeniul HORECA

Publicat in Administratie 24 Iunie 2020 806 ori
Google+ WhatsApp
Consilierii PSD Ploiesti propun scutiri de la plata impozitelor pentru clădirile din domeniul HORECA
Consilierii PSD Ploiesti propun scutiri de la plata impozitelor pentru clădirile din domeniul HORECA

Afectate puternic de criza financiară generată pe fondul pandemiei de coronavirus, companiile din domeniul hotelurilor şi localurilor de alimentaţie publică ar putea beneficia, la Ploieşti, de o scutire de la plata impozitelor pe clădiri. Măsura e propusă de consilierii PSD, ar urma să fie dezbătută luni în forul legislativ ploieştean şi se va aplica, potrivit anunţului făcut de viceprimarul Cristian Ganea, pe perioada în care România s-a aflat sub stare de urgenţă şi stare de alertă.

Explicând că societăţile care activează în acest domeniu au fost puternic afectate în ultimele luni şi încă nu au revenit la potenţial maxim, cu restaurante care şi acum rămân închise sau cu restricţii privind numărul de clienţi, iniţiatorii proiectului propun modificarea hotărârii de Consiliu Local privind taxele şi impozitele locale pe 2020, astfel încât să fie eliminată, pe durata stării de urgenţă şi stării de alertă, plara impozitelor locale pe clădiri, în cazul imobilelor care găzduiesc hoteluri, restaurante sau cafenele.

"Luni, la şedinţa de Consiliu vom intra cu un proiect în care vom diminua o parte din impozitele celor din domeniul HORECA. Vom încerca să facem un amendament, să vedem dacă şi colegii noştri de la celelalte partide vor fi de acord, prin care dorim scutirea de la plata impozitelor a proprietarilor de imobile care au ca obiect de activitate HORECA, pe perioada stării de urgenţă şi pe perioada stării de alertă. Ştim că au avut foarte mult de suferit", a declarat Cristian Ganea, viceprimarul municipiului Ploieşti.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.