PRAHOVA - model de industrializare. Modelul fabricii Biancospino, de la Adunati

Publicat in Administratie 13 Aprilie 2020 1830 ori
Google+ WhatsApp

Cu cinci parcuri în administrare publică şi tot atâtea în administrare privată, Prahova este, în momentul de faţă, judeţul cu cele mai multe parcuri industriale din România, ocupând prima poziţie în acest clasament.

Referitor la poziţia pe care o ocupă judeţul în economia românească, pe baza indicatorilor economici înregistraţi anul trecut, precizam că în Ploieşti există cel mai mare parc industrial din ţară, iar la Ariceştii Rahtivani – cel mai mare parc industrial şi logistic din Europa Centrală şi de Sud-Est.


Parcurile industriale reprezintă unul dintre punctele forte în activitatea economică din judeţul nostru. Practic, Prahova este judeţul cu cele mai multe parcuri industriale din România. În toate aceste parcuri îşi desfăşoară activitatea peste 200 de firme, în care sunt concentraţi aproximativ 12% dintre angajaţii societăţilor comerciale existente la nivelul judeţului.

Concret, la nivelul judeţului sunt cinci parcuri industriale în administrare publică: Ploieşti Industrial Parc – cu cele patru secţii din Ploieşti, Urlaţi, Mizil şi Ciorani, fiind cel mai important parc industrial din România (unde activează 62 de firme), Plopeni Industrial Parc (25 de firme), Brazi Industrial Parc (21 de firme), Bărcăneşti Industrial Parc (unde administrator este Consiliul Judeţean Prahova), Prahova Industrial Parc (42 de firme, administrator fiind Consiliul Local Vălenii de Munte) – prima investiţie de acest gen din România; şi alte cinci parcuri cu administrare privată: Allianso Business Park, amenajat la Ariceştii Rahtivani (41 de firme, capital belgian) – considerat cel mai mare parc industrial şi logistic din Europa Centrală şi de Sud-Est, Dibo (capital belgian, 27 de firme), WDP (capital belgian, o firmă), Primus (capital mixt), Meteor (capital chinez, trei firme). 

Sa luam ca exemplu investitia facuta in Prahova de S.C. Biancospino S.R.L, fondata in urma cu 22 de ani si administrata de Antonio Bembo. Ca urmare a relatiilor bune de cooperare cu autoritatile judetene, societatea a dezvoltat in Prahova, la Adunati, o afacere care a oferit aproximativ 500 de locuri de munca, de altfel Antonio Bembino fiind si primul investitor ca numar de angajati din Prahova. In plus, Biancospino, pe langa angajatii din structura, ofera servicii altor 20 de fabrici din Romania, clientii pricipali fiind din Italia.

Fabrica de la Adunati a fost inaugurata in 5 aprilie 2019

In urma Forumului Economic România-Italia care a avut loc la Ploiesti in perioada 12-14 octombrie 2018, cu participarea AEREC, sambata s-a marcat prima investiție anunțată la Adunați. Este vorba de firma Biancospino care va realiza o nouă fabrică de confecții pentru firme renumite.

La întâlnire a participat si ministrul Eugen Teodorovici, care a explicat politica României pentru atragerea investitorilor straini: facilitati fiscale, sisteme de impozitare si alte lucruri de interes pentru investitori. Acesta, împreună cu primarul Adunați, viceprimarul Breaza si reprezentantul SMV Mircea Cosma, a marcat locul fabricii prin baterea simbolică a unui tarus.

 

Image may contain: 2 people, people standing, shoes, tree and outdoor

Image may contain: 2 people, including Mircea Cosma, people standing, sky and outdoor

Ce spune Mircea Cosma

Investitia de la Adunati, Prahova, a firmei italiene BiancoSpino este rezultatul politicii juste promovata de Consiliul Judetean Prahova incepand cu anul 2001, cand s-a infiintat primul parc industrial la Valenii de Munte. Azi am ajuns la 11. Actualul Consiliu continua acest program. Cinste lor.

In anul 2018, Academia Europeana pentru Relatii Economice si Culturale de la Roma a organizat la Ploiesi o sesiune economica si pentru Centenarul comun. Presedintele Academiei, profesorul Ernesto Carpintieri, a incurajat investitorii italieni, prezenti invitati de catre CCIRO prin presedintele Eugen Terteleac sa investeasca mai mult in Romania, apoi s-a inaugurat bustul lui Pantelimon Halippa, la Bucov. Ministrul finantelor de atunci, senatorul Eugen Teodorovici s-a deplasat la Breaza si Adunati, explicand investitorilor italieni legislatia romaneasca. Era 14 octombrie 2018. Pe 6 noiembrie 2018, s-a ales amplasamentul Adunati. In primavara anului 2019 a inceput fabrica de la Adunati Din 5 aprilie produce confectii de lux pentru marile case de moda din Italia si Franta. Daca vrei, poti. Aici la Adunati 130 de salariati se adauga celor peste 500 ai firmei la Breaza. Un amanunt. Fabrica este incalzita cu peleti, confectionati din toate tipurile de deseuri combustibile bio. Iata evolutia in perioada 2018-2020 si fabrica gata! Traiasca latinitatea!

Image may contain: sky, cloud, tree and outdoor

Image may contain: sky and outdoor

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.