De săptămâna viitoare, la Ploiești nu vor mai fi oficiate cununii. Actele de identitate noi, eliberate doar în situații speciale

Publicat in Administratie 06 Aprilie 2020 394 ori
Google+ WhatsApp
De săptămâna viitoare, la Ploiești nu vor mai fi oficiate cununii. Actele de identitate noi, eliberate doar în situații speciale
De săptămâna viitoare, la Ploiești nu vor mai fi oficiate cununii. Actele de identitate noi, eliberate doar în situații speciale

Valabilitatea actelor de identitate care expiră, în această perioadă, va fi prelungită, iar documentele noi vor mai fi eliberate doar în anumite situații. La nivelul municipiului Ploiești, autoritățile au decis să suspende și oficierea căsătoriilor, prin Serviciul de Stare Civilă.

Serviciul de Evidență Informatizată a Persoanelor din cadrul SPCLEP Ploiești a anunțat, luni, că, și în municipiu, valabilitatea actelor de identitate se prelungește cu 90 de zile de la încetarea stării de urgență. Prin urmare, "cererile pentru eliberarea actelor de identitate ca urmare a expirării termenului de valabilitate, indiferent dacă au expirat în timpul stării de urgență sau anterior acestei perioade, vor fi depuse la serviciul public comunitar local de evidență a persoanelor după încetarea stării de urgență", au precizat autoritățile locale.

"Menționăm că, în cazul în care se solicită eliberarea actului de identitate pentru un alt motiv decât pierdere, furt ori distrugere, aceștia trebuie să dovedească situația deosebită cu un document ori declarația de proprie răspundere potrivit modelului anexat. Solicitantul trebuie să facă trimitere cu privire la documentul în cauză ori situația deosebită pentru care solicită act de identitate", au mai precizat reprezentanții Primăriei Ploiești, într-o informare transmisă luni dimineață.

De asemenea, la nivelul Serviciului de Stare Civilă, "începând cu data de luni, 13 aprilie 2020, se suspendă depunerea declarațiilor de căsătorie și oficierea căsătoriilor în municipiul Ploieşti".

Măsura a fost luată în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului - Covid-19, pe întreaga perioadă de a stării de urgență, se mai arată în informarea transmisă de Primăria Ploiești.

sursa: www.actualitateaprahoveana.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.