O cladire-simbol a Ploiestiului va fi restaurata. Anuntul presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader

Publicat in Administratie 07 Ianuarie 2020 763 ori
Google+ WhatsApp
O cladire-simbol a Ploiestiului va fi restaurata. Anuntul presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader
O cladire-simbol a Ploiestiului va fi restaurata. Anuntul presedintelui CJ Prahova, Bogdan Toader

Vești bune la început de an: proiectul pentru restaurarea Casei memoriale a compozitorului Paul Constantinescu a fost declarat admis și este la un pas de finanțare.

Spre finalul anului trecut, vă anunțam că am găsit soluții pentru restaurarea uneia dintre clădirile-simbol din apropierea centrului Ploieștiului – Casa Memorială Paul Constantinescu, un imobil aflat într-o stare avansată de degradare.

Astfel, la început de an, sunt bucuros să vă anunț că proiectul echipei Consiliului județean Prahova destinat refacerii casei în care a trăit renumitul compozitor ploieștean a fost declarat admis în urma etapei de verificare a conformității administrative și a eligibilității.

Comunicarea primită de la reprezentanții Unității de Management a Proiectului Ro – Cultura, din cadrul Ministerului Culturii reprezintă încă un motiv să fim încrezători că, atunci când se închide o ușă, există și alte alternative pentru a primi fonduri destinate finanțării proiectelor sociale, culturale sau de orice natură.

Așa s-a întâmplat și cu acest proiect, după închiderea axelor pe Programul Operațional Regional. Nu ne-am dat bătuți și am reușit să demonstrăm că avem oameni care știu să găsească bani pentru mai binele locuitorilor Prahovei!

*

În luna noiembrie 2019, a fost depus spre finanțare din fonduri norvegiene proiectul „Restaurarea, revitalizarea și punerea în valoare a obiectivului Casa compozitorului Paul Constantinescu, Ploiești”, care urmează să primească fonduri prin Programul RO-CULTURA, parte integrantă a Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) 2014 – 2021.

Restaurarea și valorificarea casei memoriale a compozitorului prahovean Paul Constantinescu a fost estimată la circa 10,6 milioane de lei.

Așadar, avem oportunitatea de a consolida clădirea monument istoric, degradată în prezent, și de a continua să promovăm, într-un imobil restaurat, creația compozitorului ploieștean Paul Constantinescu, unul dintre oamenii de cultură emblematici ai municipiului Ploiești și ai județului nostru.

sursa: Bogdan Toader/Facebook

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.