CJ Prahova a semnat un contract de 12 milioane de lei cu Ministerul Dezvoltarii pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Ploiești

Publicat in Administratie 04 Noiembrie 2019 336 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova a semnat un contract de 12 milioane de lei cu Ministerul Dezvoltarii pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Ploiești
CJ Prahova a semnat un contract de 12 milioane de lei cu Ministerul Dezvoltarii pentru modernizarea ambulatoriului Spitalului Județean de Urgență Ploiești

Conducerea Consiliul Județean Prahova a semnat, luni, cu ministrul Dezvoltării Regionale, contractul cu finanțare europeană pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, în valoare de 11.093.302,17 lei inclusiv TVA. Contribuţia CJ, ca solicitant al finanțării, este de 214.015,01 lei inclusiv TVA.

"Este încă un proiect cu fonduri europene promovate de Consiliul Județean Prahova pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale destinate prahovenilor. Cabinetele medicilor specialiști din ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență Ploiești sunt varianta optimă de a reduce aglomerația din secții, dar și de la Unitatea de Primiri Urgențe! Tratamentul bolnavilor în sistem ambulator este una dintre posibilitățile de acordare a îngrijirilor medicale, fără ca pacientul să aibă nevoie de internare în spital. Contractul semnat astăzi va avea urmări directe atât pentru prahovenii care au nevoie de medici specialiști, cât și pentru personalul medical. Prin modernizarea acestor spații și prin dotările performante vor fi evitate tensiunile generate de aglomerație sau de timpii de așteptare din zona urgențelor, unde mulți bolnavi ajung fără să fi apelat anterior, așa cum este normal, la consultații de specialitate în sistem ambulator", a precizat Bogdan Toader, președintele Consiliului Județean Prahova.

Acesta a reamintit că, de-a lungul timpului, în spațiile unde își desfășoară activitatea ambulatoriul de specialitate au fost efectuate doar reparații curente. "Este limpede că, în prezent, activitatea medicală a cabinetelor din cadrul ambulatoriului se desfășoară în spații inadecvate, subdimensionate. Și este nevoie reală ca să modernizăm și să dotăm și acest sector al celui mai mare spital prahovean la cerinţele actuale în domeniul sanitar. Proiectul pentru reabilitarea și modernizarea ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgență Ploiești vizează și dotarea cu aparatură medicală performantă, iar valoarea totală a contractului semnat astăzi este de 11.093.302,17 lei inclusiv TVA, din care contribuția Consiliului Județean, în calitate de solicitant al finanțării, este de 214.015,01 lei inclusiv TVA", a mai precizat Toader.

La nivelul instituției a fost pregătită deja documentația pentru lansarea procedurii de achiziție a proiectului tehnic și a lucrărilor propriu-zise, urmând ca aceasta să fie publicat în SICP în cursul acestei săptămâni.

sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.