Vești uriașe! O categorie de români scăpă de această taxă

Publicat in Administratie 30 Octombrie 2019 558 ori
Google+ WhatsApp
Vești uriașe! O categorie de români scăpă de această taxă
Vești uriașe! O categorie de români scăpă de această taxă

Vești importante pentru o categorie de români! Klaus Iohannis a promulgat, joi, o importantă prevedere.

Astfel, conform modificărilor, firmele care desfăşoară servicii de interes local sau naţional sunt scutite de la plata tarifelor pentru utilizare şi acces în zona drumului public, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

„Pentru amplasarea şi accesul în zona drumului, beneficiarul, cu excepţia operatorului economic care realizează serviciul public de interes naţional sau local, are obligaţia încheierii cu administratorul drumului public a contractului pentru utilizare şi acces în zona drumului public cu plata tarifelor corespunzătoare. Persoanele fizice şi juridice care utilizează zona drumului public exclusiv pentru acces la proprietăţi nu sunt obligaţi la plata tarifelor pentru utilizare şi acces în zona drumului”, arată legea promulgată, care modifică Ordonanţa Guvernului 43/1997 privind regimul drumurilor.

Actul normativ mai prevede că lucrările de desfiinţare, mutare sau modificare a reţelelor de transport şi distribuţie de energie electrică, respectiv de gaze naturale, se execută în baza unui studiu de coexistenţă iar costurile generate de aceste lucrări vor fi suportate de aminstratorul drumului. Excepţie vor face cazurile când administratorul drumului este reprezentat de un consiliu judeţean sau local. Atunci costurile vor fi suportate în mod egal de adminstratorul drumului şi de firmele care deţin aceste reţele.

Totodată, în vederea realizării de autostrăzi şi drumuri naţionale, administratorii drumurilor sunt obligaţi să plătească contravaloarea lucrărilor pentru „protejarea, devierea, mutarea sau dezafectarea instalaţiilor, utilităţilor, reţelelor electrice şi/sau amenajărilor hidrotehnice, petroliere sau de îmbunătăţiri funciare, aflate în zonele afectate de trasee de autostrăzi şi drumuri naţionale, conform reglementărilor în vigoare”, mai prevede legea promulgată de preşedinte.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.