Cadou de la Consiliul Judetean Prahova: Stație de încărcare gratuită pentru vehicule electrice, in parcarea Palatului Administrativ

Publicat in Administratie 23 Octombrie 2019 678 ori
Google+ WhatsApp
Cadou de la Consiliul Judetean Prahova: Stație de încărcare gratuită pentru vehicule electrice, in parcarea Palatului Administrativ

De astăzi, prahovenii pot încărca gratuit mașinile cu propulsie electrică sau hibrid, la cele două prize instalate în parcarea Consiliului Județean Prahova.

 

Marți, 22 octombrie 2019, în parcarea de la intrarea B a Palatului Administrativ, a fost pusă în funcțiune o staţie rapidă de încărcare pentru vehicule electrice. Aceasta poate alimenta două vehicule electrice simultan și în funcţie de autoturism, staţia poate încărca 80% din baterie într-un interval mediu de 30 de minute, folosind alimentarea prin curent continuu; pentru cealaltă linie de curent alternativ, durata medie este de 3ore.

Staţia a fost donată Consiliului Județean Prahova de ,,Ducati Energie România”, firmă ce activează în Parcul Industrial Ploiești. Stația de încărcare va funcționa în regim gratuit pentru toți posesorii de mașini electrice sau hibrid.

Având în vedere că administrația județeană promovează o dezvoltare durabilă, prin care este încurajată protecția mediului, recent a fost achiziționat prin ,,Programul Rabla Plus” și un vehicul electric.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, a precizat că este important să dezvoltăm proiecte din domeniul ,,energiei verzi”, deoarece acestea sunt o opțiune viabilă pentru reducerea poluării și  protecția mediului.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.