ANAF confirmă: Declarația unică poate fi depusă acum si la ghișeele Fiscului

Publicat in Administratie 13 Iunie 2019 260 ori
Google+ WhatsApp
ANAF confirmă: Declarația unică poate fi depusă acum si la ghișeele Fiscului
ANAF confirmă: Declarația unică poate fi depusă acum si la ghișeele Fiscului

Modificarea recentă a Codului fiscal în sensul eliminării obligației de a depune declarația unică numai online a devenit aplicabilă în practică. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a confirmat azi, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri cu contribuabilii, că depunerea declarației se poate face acum și în format fizic, la ghișeu.

În sesiunea de asistență online organizată de ANAF astăzi pe pagina proprie de Facebook, un contribuabil a dorit să afle dacă depunerea declarației unice la ghișeele Fiscului e posibilă la acest moment. Răspunsul ANAF a fost afirmativ: declarația unică se poate depune acum la ghișeele Fiscului, așa cum s-a făcut și anul trecut

"Declarația se poate depune în format hârtie la ghișeele unităților fiscale, prin poștă sau prin mijloace electronice de transmitere la distanță", a precizat ANAF, mai exact.

Depunerea la ghișeu a redevenit posibilă ca urmare a modificării Codului fiscal în acest sens. Până de curând, în Cod scria că declarația se poate depune, de anul acesta, numai online - prin Spațiul Privat Virtual (SPV) sau prin platforma e-guvernare.ro, dar numai pentru cei cu certificat digital în acest din urmă caz.

Reamintim că definitivarea situației pe 2018 și depunerea estimatului pe 2019 prin declarația unică are termen la finele lui iulie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.