Veste proastă pentru Primăria Ploieşti. Dacă vrea tramvaie şi troleibuze, trebuie să facă rost de 38 de milioane de lei

Publicat in Administratie 23 Aprilie 2019 830 ori
Google+ WhatsApp
Veste proastă pentru Primăria Ploieşti. Dacă vrea tramvaie şi troleibuze, trebuie să facă rost de 38 de milioane de lei
Veste proastă pentru Primăria Ploieşti. Dacă vrea tramvaie şi troleibuze, trebuie să facă rost de 38 de milioane de lei

Deşi are în derulare parteneriate cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia din fonduri europene de tramvaie, troleibuze şi autobuze electrice, Primăria Ploieşti trebuie să contribuie cu o sumă importantă de la bugetul local. Vestea a venit recent, iar joi urmează să fie discutate în Consiliul Local două proiecte de hotărâre, care vizează loturile de tramvaie şi trolee, pentru care e nevoie de o alocare proprie suplimentară de 38 de milioane de lei.

Această contribuţie este necesară pentru acoperirea TVA-ului, după ce autorităţile locale au fost informate că această cheltuială trebuie acoperită de către beneficiar. Totuşi, sunt şi semnale optimiste, autorităţile explicând că sunt toate şansele ca, la finalul proiectului, aceste sume să fie decontate de UE. Totuşi, necesitatea acoperirii lor, în prima fază de cel puţin, din surse proprii dă peste cap planurile administraţiei ploieştene pentru acest an, în contextul în care Primăria va trebui să găsească rapid 38 de milioane de lei disponibile într-un buget local extrem de sărac.

Conform celor două proiecte, care sunt propuse pe ordinea de zi a şedinţei de joi a Consiliului Local Ploieşti, administraţia locală trebuie să suporte 7,6 milioane de lei pentru achiziţia celor 20 de troleibuze, în plus faţă de cota de cofinanţare de aproape 802.000 de lei care deja fusese aprobată. De asemenea, în cazul celor 20 de tramvaie dorite, TVA-ul se ridică la 30,4 milioane de lei, iar cota de cofinanţare a beneficiarului e estimată la puţin peste 3,2 milioane.

Este de aşteptat ca o măsură similară să vizeze şi lotul de 9 autobuze electrice, pe care Primăria le aşteaptă tot în baza unui parteneriat cu Ministerul Dezvoltării. Conform înţelegerii, ministerul a devenit liderul de proiect, ţinând licitaţiile la nivel centralizat pentru mai multe primării doritoare. La momentul aprobării, aceste parteneriate au fost prezentate de autorităţile ploieştene ca o veste excelentă, "eliberând" bugetul pus la dispoziţia primăriilor pentru proiecte europene pe linia de mobilitate urbană şi permiţându-le practic primăriilor, scutite de derularea proiectelor de achiziţii de material rulant, să se concentreze pe proiectele europene pentru modernizarea infrastructurii rutiere.sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.