CJ Prahova demareaza un proiect nou: Sens giratoriu în Tătărani, la iesirea in DN 1

Publicat in Administratie 23 Aprilie 2019 2572 ori
Google+ WhatsApp
CJ Prahova demareaza un proiect nou: Sens giratoriu în Tătărani, la iesirea in DN 1
CJ Prahova demareaza un proiect nou: Sens giratoriu în Tătărani, la iesirea in DN 1

Consiliul Judeţean Prahova a început formalităţile pentru amenajarea unui sens giratoriu în sudul Ploieştiului, în satul Tătărani din comuna Bărcăneşti. Intenţia este de sistematizare a intersecţiei dintre drumurile judeţene 101D şi 101G, în dreptul fostului magazin InterHome, pentru facilitarea accesului autoturismelor care vin din drumul secundar, în contextul în care virajul la stânga se face foarte greu pe această porţiune. De altfel, acest giratoriu era anunţat de autorităţi încă de anul trecut, "la pachet" cu alte trei investiţii similare, propuse pe traseul Drumului Naţional 1, la Păuleşti, Floreşti şi Băneşti.

Cel de la Tătărani va fi primul care poate intra în lucrări, explicaţia fiind legată de faptul că el e propus pe un drum judeţean, nemaifiind nevoie în acest caz de aşteptarea avizelor de la CNAIR. Consiliul Judeţean Prahova a început deja demersurile pentru obţinerea avizelor şi autorizaţiilor. După depăşirea acestei etape, urmează o altă perioadă de aşteptare, pentru desemnarea firmei câştigătoare, iar preşedintele CJ Prahova, Bogdan Toader, a precizat astăzi că lucrările la Tătărani sunt prevăzute să înceapă spre finalul acestui an, cu şanse să se încheie tot în 2019.

Noul giratoriu este propus la intersecţia dintre DJ 101D - drumul care asigură accesul din Ploieşti spre DN 1, prin sudul oraşului - şi DJ 101G - drum care porneşte din zona fostului magazin InterHome şi se "leagă" tot în DN 1, aproape de podul din dreptul rafinăriei Petrobrazi.

Investiţia va fi realizată din fondurile Consiliului Judeţean Prahova. Sensul giratoriu de la Tătărani, alături de cele trei de pe DN 1, fusese propus de autorităţi încă de anul trecut.

Intersecţia de la Tătărani a fost în ultimii ani scena mai multor accidente rutiere grave, majoritatea produse de şoferii care au forţat intrarea în DJ 101D, în contextul în care în zona respectivă se circulă de regulă cu viteze mari.
sursa: telegrama.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.