Propunere: Taxele si impozitele locale, majorate din 2020

Publicat in Administratie 23 Aprilie 2019 244 ori
Google+ WhatsApp
Propunere: Taxele si impozitele locale, majorate din 2020
Propunere: Taxele si impozitele locale, majorate din 2020

Autorităţile ploieştene urmează să discute un proiect de ajustare a texelor şi impozitelor locale, aplicabil de la 1 ianuarie 2020. Documentul intră joi în dezbaterea forului legislativ local şi, în varianta foarte probabilă a aprobării, va aduce o majorare cu aproximativ 5% a nivelului acestor dări către buget.

Măsura vine ca urmare a unor prevederi din Codul fiscal, care obligă autorităţile locale să ajusteze, anual, taxele şi impozitele, cu rata inflaţiei, separat de stabilirea nivelulului acestor dări, care de regulă se face undeva în toamnă pentru anul următor. Proiectul de acum, care urmează să fie discutat joi de Consiliul Local Ploieşti, propune o majorare cu 4,6%.


Majorarea va viza impozitul pe teren, clădiri şi mijloace de transport, precum şi taxele pentru eliberarea de certificate, autorizaţii, avize, cele pentru publicitate şi restul taxelor speciale. De asemenea, se vor inexa şi limitele minime şi maxime ale amenzilor care pot fi aplicate de organul fiscal, mai arată proiectul de hotărâre.

Sursa: www.telegrama.ro 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.