SCURTĂTURĂ: Cum ajungi în Grecia în mai puțin de șase ore

Publicat in Trafic 04 Aprilie 2015 1026 ori
Google+ WhatsApp
SCURTĂTURĂ: Cum ajungi în Grecia în mai puțin de șase ore
SCURTĂTURĂ: Cum ajungi în Grecia în mai puțin de șase ore

În urmă cu doi ani a fost deschis punctul de frontieră Makaza, la graniţa între Bulgaria şi Grecia, care este situat pe cel mai scurt drum între Bucureşti şi Marea Egee.


Drumul Ruse-Makaza, care leagă România de Grecia traversând centrul Bulgariei, face parte din coridorul european numărul 9 care face legătura între Helsinki, statele baltice, Moscova, Kiev, Bucureşti şi portul grecesc Alexandroupolis la Marea Egee.

Grecia este o destinaţie atractivă pentru români, iar cei mai mulţi aleg ca mijloc de transport automobilul personal.  Drumul prin Ruse – Kardzali – Makaza este mai scurt, fiind parcurs în 6 ore 30 minute cu pauze de relaxare, faţă de cel clasic Ruse – Sofia – Kulata.

Printre românii care au ales să folosească această rută majoritatea au recomandat drumul prin Makaza doar pentru destinaţii precum spre Thassos, Samothraki sau Halkidiki, pentru alte locaţii  drumul clasic fiind mai bun. De asemenea, este bine de ştiut că la punctul de frontieră Makaza există un singur punct de control şi se pot forma cozi.

Indiferent e de varianta aleasă este important să nu uitaţi achiziţionarea de vinietă pentru Bulgaria, amenzile fiind foarte mari. Aceasta se poate achiziționa din apropierea vămii Ruse sau de la benzinării. Lipirea vinietei pe parbriz este obligatorie. Grecii nu percep taxa pentru vinietă, în schimb au taxe de autostradă.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.