Cum poţi să conteşti o AMENDĂ DE CIRCULAŢIE şi cât de costă

Publicat in Trafic 16 Ianuarie 2015 941 ori
Google+ WhatsApp
Cum poţi să conteşti o AMENDĂ DE CIRCULAŢIE şi cât de costă
Cum poţi să conteşti o AMENDĂ DE CIRCULAŢIE şi cât de costă

Şoferii care au primit o amendă de circulaţie pot ataca în instanţă procesul-verbal de contravenţie dacă urmează câţiva paşi prevăzuţi de legislaţia în vigoare şi dacă achită o taxă judiciară de timbru. 

 

Dacă primiţi o amendă rutieră, puteţi formula plângere împotriva procesului verbal de constatare a contravenţiei, pe care o veţi depune la judecătoria în a cărei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia, explică avocatnet.ro.

De la această regulă fac excepţie doar plângerile care vizează rovinietele, ele depunându-se la judecătoria în a cărei circumscripţie domiciliază sau îşi are sediul contravenientul.

Plângerea trebuie însoţită de copia procesului-verbal de contravenţie, de taxa judiciară de timbru de 20 de lei, precum şi de orice alte documente care pot fi considerate probe. În cazul în care contravenientul propune administrarea probei cu martori, în plângere vor fi menţionate numele, prenumele şi domiciliul martorilor.

După depunerea plângerii, sunt aplicabile noile dispoziţii prevăzute de NCPC cu privire la verificarea cererii şi regularizarea acesteia.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.