Veste REA pentru toţi şoferii. Poliţele RCA s-au scumpit

Publicat in Trafic 07 Ianuarie 2015 1215 ori
Google+ WhatsApp
Veste REA pentru toţi şoferii. Poliţele RCA s-au scumpit
Veste REA pentru toţi şoferii. Poliţele RCA s-au scumpit

De la 1 ianuarie, nu se mai fac reduceri la poliţele RCA. Este o decizie importantă luată pe piaţa asigurărilor obligatorii pentru autoturisme. Asta înseamnă că şoferii au parte de aceleaşi tarife pentru asigurările auto, indiferent de unde le cumpără.  În plus poliţele vor fi mai mari în 2015 cu până la 10 la sută.

 

Cei mai dezavantajaţi sunt tinerii, care vor plăti chiar şi 5.000 de lei pe an dacă au o maşină cu un motor puternic.

Tarifele RCA de la ghişee sunt la fel cu cele ale firmelelor on-line.

De la 1 ianuarie, Autoritatea de Supraveghere financiară a schimbat regulile, iar brokerii nu mai pot oferi nicio reducere suplimentară clienţilor, aşa cum a fost anul trecut.

Chiar dacă măsura nu este una benefică pentru clienţi, specialiştii spun că acest lucru va facilita acordarea despăgubirilor. 

În plus, tot din acest an, tarifele RCA nu se vor putea modifica mai devreme de 12 luni. Chiar şi aşa, tinerii plătesc preţuri exagerate pentru asigurările obligatorii. 

Un român de 23 de ani poate plăti anual 4.600 de lei pentru RCA, în timp ce, un şofer de 33 de ani plăteşte de patru ori mai puţin.

Brokerii de asigurări estimează însă o creştere mai mare a preţului de 10 la sută, în 2015.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.