Ioan Rus, după calvarul de pe DN1: Eu îmi dau DEMISIA singur dacă e să fugim de muncă

Publicat in Trafic 05 Ianuarie 2015 1038 ori
Google+ WhatsApp
Ioan Rus, după calvarul de pe DN1: Eu îmi dau DEMISIA singur dacă e să fugim de muncă
Ioan Rus, după calvarul de pe DN1: Eu îmi dau DEMISIA singur dacă e să fugim de muncă

Şoferii care s-au întors de pe Valea Prahovei au avut parte din nou de calvarul anual de la revenirea din vacanţă, fiind nevoiţi să stea în trafic blocaţi ore în şir. Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, le promite însă românilor că, în maximum patru ani, nu vor mai circula bară la bară pe această rută. Rus spune că nu se gândeşte deocamdată la demisie.

 

Ioan Rus a declarat, pentru Gandul, că, până la sfârşitul lui ianuarie, va fi luată o decizie privitoare la relaţia cu consorţiul care şi-a adjudecat ideea realizării tronsonului Comarnic – Braşov.

"Sper să fie una pozitivă. În paralel, am solicitat realizarea mai rapidă, într-un an de zile, cel mult un an şi jumătate, a celui de-al treilea DN, între Braşov şi Câmpina, cel de pe Valea Doftanei, actualul DJ, astfel încât să putem trece la şase benzi de circulaţie, adică: DN1, Bucureşti-Comarnic-Braşov; DN1A, Bucureşti-Vălenii de Munte-Cheia şi încă un DN, între cele două, pe Valea Doftanei. Este o soluţie necesară, întrucât autostrada Bucureşti-Braşov, chiar dacă se va decide favorabil - iar eu sper că aşa vom hotărî la sfârşitul acestei luni -, va dura minim trei-patru ani, luând în calcul şi închiderea, pe perioade scurte, a DN1. Şi atunci este nevoie de cel de-al treilea drum", a spus Ioan Rus. 

Întrebat dacă va fi drum expres, Rus a precizat că proiectul va fi realizat pentru autostradă: "De autostradă, chiar dacă ea va fi „fazată". Acum, toată Europa lucrează în felul ăsta. Dar proiectul, în ansamblu, va fi realizat pentru autostradă; inclusiv în ceea ce priveşte exproprierile, prevăzute pe o lărgime de 70 de metri. Dacă, din lipsa resurselor financiare, vom fi obligaţi să realizăm, mai întâi, „faza expres", în etapa a doua, cu siguranţă vom închieia şi „faza autostradă".

Şi în acest caz, vom continua, pe Valea Oltului, lucrările de extindere cu o a treia bandă în mai multe zone, astfel încât să descongestionăm, să fluidizăm traficul, până la finalizarea autostrăzii."

Rus a arătat că "bani nu sunt niciodată", dar se ocupă în acest moment să găsească diverse aranjamente financiare, cuplate: fonduri europene, buget de stat, concesiuni, parteneriat public-privat, finanţări prin creditare.

"Aşa că aranjamentele financiare sunt lucrări complexe la care lucrez în acest moment. Şi sper ca, la sfârşitul lunii, să putem vorbi, realist, despre toate acestea. Că de poveşti cu demisia, am mai auzit. Şi eu îmi dau demisia, singur, nu trebuie să mi-o ceară nimeni, dacă e să fugim de muncă. Dar eu cred că, mai important e să găsim soluţii.", a conchis Ioan Rus.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.