Lovitură GREA pentru şoferii aflaţi în stare de EBRIETATE

Publicat in Trafic 16 Decembrie 2014 1837 ori
Google+ WhatsApp
Lovitură GREA pentru şoferii aflaţi în stare de EBRIETATE
Lovitură GREA pentru şoferii aflaţi în stare de EBRIETATE

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a decis azi ca probele biologice luate in considerare trebuie sa fie cele de la producerea evenimentului rutier sau de la controlul etilotest si nu cele ulterioare de la spital.

 

Iata motivatia CCR:

În ziua de 16 decembrie 2014, Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere următoarele excepții de neconstituționalitate:

1. Excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.87 alin.(1) lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției.

2. Excepția de neconstituționalitate a dispozițiilor art.336 alin.(1) din Codul penal.

 

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, a decis:

1. Cu majoritate de voturi, a respins ca neîntemeiată excepția de neconstituționalitate şi a constatat că dispozițiile art.87 alin.(1) lit. f) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenței în exercitarea demnităților publice, a funcțiilor publice și în mediul de afaceri, prevenirea și sancționarea corupției sunt constituţionale în raport de criticile formulate.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică instanțelor care au sesizat Curtea Constituțională.

2. Cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate şi a constatat că sintagma „la momentul prelevării mostrele biologice” din cuprinsul dispozițiilor art.336 alin.(1) din Codul penal este neconstituţională.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței care a sesizat Curtea Constituțională.

Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.