Atenție, șoferi! CEAȚĂ DENSĂ în Prahova

Publicat in Trafic 16 Decembrie 2014 948 ori
Google+ WhatsApp
Atenție, șoferi! CEAȚĂ DENSĂ în Prahova
Atenție, șoferi! CEAȚĂ DENSĂ în Prahova

În ultimele zile, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe atenţionări de tip cod galben de ceaţă pentru o serie de judeţe, inclusiv Prahova, fenomen care creează, după cum se ştie, serioase probleme conducătorilor auto, din cauza reducerii vizibilităţii chiar sub 50 de metri, pe alocuri.

 

Pentru evitarea producerii unor accidente de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, reprezentanţii Poliţiei Rutiere Prahova le recomandă, înainte de toate, participanţilor la traficul rutier să adopte o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Aceasta presupune, în primul rând, să ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Aşadar, este necesară folosirea corectă a luminilor de ceaţă, iar oglinzile retrovizoare trebuie reglate corespunzător.

De asemenea, în cazul rămânerii în pană, triunghiurile de presemnalizare trebuie aşezate la o distanţă mai mare de autovehicul, decât în condiţii meteo normale. După cum se cunoaşte, apariţia ceţii poate determina, adeseori, formarea unor blocaje rutiere temporare. În astfel de situaţii,li se recomandă şoferilor să nu-şi piardă calmul, să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a se asigura, în prealabil, că au o bună vizibilitate. Curăţarea în permanenţă a farurilor şi a blocurilor de semnalizare, folosirea corespunzătoare a instalaţiei de ventilaţie, păstrarea unei distanţe mai mari faţă de autovehiculele care circulă în faţă, utilizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri sunt, de asemenea, alte reguli foarte importante care trebuie avute în vedere de către conducătorii auto când circulă în condiţii de iarnă, pentru a reduce la maximum riscul producerii unor accidente cu urmări imprevizibile.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.