Mergi cu trenul la Maneciu sau Slanic? Trebuie sa afli ASTA

Publicat in Trafic 10 Octombrie 2014 2753 ori
Google+ WhatsApp
Mergi cu trenul la Maneciu sau Slanic? Trebuie sa afli ASTA
Mergi cu trenul la Maneciu sau Slanic? Trebuie sa afli ASTA

Tronsoanele cu cele mai mari pierderi financiare, care nu au prezentat interes nici pentru investitorii particulari chemaţi să le ia în chirie, ar putea intra pe o listă neagră a excluderii din reţeaua CFR.

 

Din păcate, după mai multe tentative de privatizare, Regionala București a anunțat că tronsoanele Ploiești Nord – Măneciu și Buda – Slănic sunt neinteresante pentru investitori.

Cu alte cuvinte, nu prezintă nici interes din punct de vedere al transportului de călători și nici al mărfurilor.

Așa că aceste două linii feroviare ar putea fi închise definitiv.

Singura variantă pentru salvarea lor ar fi implicarea financiară a administrațiilor locale și a celei județene, însă mai mult în teorie e valabilă o astfel de ipoteză, decât în practică.

„Se va crea o instituţie independentă care va analiza fiecare tronson de cale ferată în parte şi va lua o decizie, că asta se va închide, asta nu. Dar staţi liniştiţi că lucrurile acestea nu se vor întâmpla mâine, ci peste 3-5 ani. Este eronat să spui că România urmează să taie 30% din reţea“, a spus Marcel Boloş, directorul general al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Transporturi (AM POST).

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.