Inconştienţă la VOLAN. Şoferi băuţi şi fără permis de conducere, depistaţi de poliţiştii prahoveni

Publicat in Trafic 22 Septembrie 2014 1438 ori
Google+ WhatsApp
Inconştienţă la VOLAN. Şoferi băuţi şi fără permis de conducere, depistaţi de poliţiştii prahoveni
Inconştienţă la VOLAN. Şoferi băuţi şi fără permis de conducere, depistaţi de poliţiştii prahoveni

Efectivele de poliție rutieră din Prahova au organizat și executat 22 de acțiuni având drept scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente. Astfel, au fost verificați cu aparatul etilotest 738 de conducători auto și au fost controlate 193 de autovehicule de transport persoane.

 

Având în vedere neregulile depistate, polițiștii rutieri au constatat cinci infracțiuni și 822 de contravenţii, sancționând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (249 pentru viteză excesivă; 23 pentru abateri ale pietonilor; 111 pentru neutilizarea centurii de siguranță, patru pentru consum de alcool etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 30 de permise de conducere şi au fost retrase 11 certificate de înmatriculare auto.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii din cadrul Biroului Drumuri Naționale și Europene au organizat și executat cinci acțiuni pentru prevenirea și combaterea cazurilor de depășire a vitezei regulamentare, a consumului de alcool și efectuarea depășirilor neregulamentare. Astfel, au fost aplicate 371 de sancțiuni contravenționale, 166 dintre acestea numai pentru depășirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere.

Vineri dimineață, între orele 6 și 9, s-a desfăşurat o acţiune rutieră pe D.J. 720 și D.J. 101 I de pe raza localității Filipeștii de Pădure, în scopul depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule sub influența alcoolului, precum și a cauzelor frecvent generatoare de accidente. Au fost controlate 78 de autovehicule, legitimate 82 de persoane, au fost aplicate 20 de sancțiuni și au fost reținute două permise de conducere și un certificat de înmatriculare. Valoarea sancţiunilor s-a ridicat la 7.920 de lei.

În aceeași zi, în intervalele orare 6- 9 şi 12-14, a avut loc o acțiune rutieră pe raza oraşului Urlaţi şi a comunei Iordăcheanu, ocazie cu care au fost aplicate 16 sancţiuni în valoare de 3.510 lei. Au fost efectuate 18 testări cu aparatul etilotest și a fost reținut un permis de conducere auto și retras un certificat de înmatriculare.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.