Trenurile circulă cu viteză redusă din cauza CANICULEI. Întârzieri de 30-40 de minute

Publicat in Trafic 13 August 2014 2458 ori
Google+ WhatsApp
Trenurile circulă cu viteză redusă din cauza CANICULEI. Întârzieri de 30-40 de minute
Trenurile circulă cu viteză redusă din cauza CANICULEI. Întârzieri de 30-40 de minute

Trenurile de marfă şi călători vor circula, în intervalul 12 - 14 august cu viteză redusă, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi la nivelul solului.

"În perioada caniculară, cuprinsă în intervalul 12 - 14 august, din cauza temperaturilor ridicate care se înregistrează în aer şi implicit la nivelul solului, vor fi introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor. Astfel, în data de 12 august, începând cu ora 11.30, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători se reduce cu 10-50 km/h faţă de viteza normală, pe anumite secţii de cale ferată. Această măsură este necesară în perioadele caniculare pentru ca traficul feroviar să se desfăşoare în condiţii de siguranţă", se arată într-un comunicat CFR.


Reducerea vitezei de circulaţie va atrage după sine întârzieri la destinaţie, în medie, de 30-40 de minute/ tren.

"În cazul trenurilor de lung parcurs, care tranzitează mai multe judeţe aflate sub avertizarea Administraţiei Naţionale de Meteorologie ANM de caniculă, este posibil să apară întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren. Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşesc limitele normale, este o măsură obligatorie pentru siguranţa traficului feroviar şi, de asemenea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, la nivel european. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade C", se mai arată în comunicat.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.