Informații GRAVE de la RAR: 2,68% dintre mașinile care circulă în Prahova- pericol iminent de accident

Publicat in Trafic 12 August 2014 2826 ori
Google+ WhatsApp
Informații GRAVE de la RAR: 2,68% dintre mașinile care circulă în Prahova- pericol iminent de accident
Informații GRAVE de la RAR: 2,68% dintre mașinile care circulă în Prahova- pericol iminent de accident

Registrul Auto Român și Poliția Rutieră trag pe dreapta și verifică autovehiculele care ar putea pune în pericol siguranță în trafic.
În intervalul 1 ianuarie – 31 iulie 2014 inspectorii Registrului Auto Român împreună cu reprezentanții Poliției Române au controlat în trafic, la nivelul județului Prahova, 676 vehicule. Dintre acestea, la 66,37% au fost constatate diferite neconformități de natură tehnică sau legate de acte.in totalul vehiculelor cu probleme 53,27% au fost considerate neconforme din punct de vedere al securității rutiere (proasta funcționare a dispozitivelor de iluminare și semnalizare, starea necorespunzătoare a șasiului, caroseriei sau pneurilor, jocuri anormale la direcție, defecțiuni ale sistemului de frânare). Din procentul de 53,27 de vehicule cu probleme, inspectorii RAR au considerat că 2,68% prezintă pericol iminent de accident. În aceste situații una dintre măsurile luate este reținerea certificatului de înmatriculare, care poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice la reprezentanțele Registrului Auto Român.

Alte probleme constatate în trafic de inspectorii RAR au fost:
- depășirea nivelului maxim admis de poluare (15,12%)
- probleme legate de identificare (6,3%)
- neconformități din punct de vedere al dovezii de efectuare a inspecției tehnice periodice (2,38%) – ITP expirat sau fals
Directorul General al Registrului Auto Român, George-Adrian Dincă, menționează că rezultatele controalelor desfașurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte R.A.R. – Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.
Parcul auto național are în momentul de față aproximativ 5.700.000 de vehicule din care 4.485.000 sunt autoturisme. Sursa: max-media.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.