Anul viitor, vom avea câte o benzinărie la fiecare 30-40 de kilometri de autostradă

Publicat in Trafic 28 Mai 2014 2726 ori
Google+ WhatsApp
Anul viitor, vom avea câte o benzinărie la fiecare 30-40 de kilometri de autostradă
Anul viitor, vom avea câte o benzinărie la fiecare 30-40 de kilometri de autostradă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) estimează că, de anul viitor, pe toate autostrăzile din România va exista câte o benzinărie pe fiecare sens de mers, la o distanţă de 30 - 40 de kilometri.

 

 

'Studiile europene arată că, pe autostrăzi, este necesară o benzinărie la fiecare 30 - 40 de kilometri. Vom păstra şi noi această proporţie', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, directorul general al CNADNR, Narcis Neaga.

 

În prezent, nu există benzinării nici pe autostrada Bucureşti - Ploieşti, nici pe tronsonul Cernavodă - Constanţa.

 

'Am angajat o firmă, respectiv KPMG, care să realizeze caietul de sarcini, iar pe baza acestor caiete de sarcini vor fi organizate licitaţiile pentru concesionarea loturilor de benzinării şi parcări. Estimăm că am putea avea benzinării noi chiar şi din acest an, iar anul viitor vor fi pe toate autostrăzile', a adăugat Neaga.

 

În prezent, România are în total 645 de kilometri de autostradă.

 

Ultimele concesiuni de loturi de benzinării pe autostradă (câte una pe fiecare sens) au avut loc în 2008, când au fost scoase la licitaţie cinci loturi pentru tronsonul Bucureşti - Feteşti al Autostrăzii A2. Atunci, licitaţiile au fost câştigate de OMV Petrom şi Rompetrol.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.