1 MAI: Avertisment pentru toţi şoferii. RADARE amplasate pe toate drumurile

Publicat in Trafic 30 Aprilie 2014 2541 ori
Google+ WhatsApp
1 MAI: Avertisment pentru toţi şoferii. RADARE amplasate pe toate drumurile
1 MAI: Avertisment pentru toţi şoferii. RADARE amplasate pe toate drumurile

MINIVACANŢĂ 1 MAI. Efectivele de Poliţie Rutieră din Constanţa vor fi prezente pe toate căile de acces către locurile de agrement, spre staţiunile turistice şi spre punctele de trecere ale frontierei. Mai mult, în sprijinul poliţiştilor constănţeni vor veni şi şase poliţişti pe motociclete, de la Brigada Poliţiei Rutiere Bucureşti.

 
 
 

1 MAI: Traficul rutier va fi supravegheat cu 400 de radare în perioada minivacanţei de 1 Mai, iar autostrăzile şi DN1 vor fi monitorizate inclusiv cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie. Pentru asigurarea ordinii publice vor fi mobilizaţi 25.000 de poliţişti, jandarmi şi pompieri.

 

Totodată, pe principalele drumuri naţionale vor fi amplasate peste 15 autospeciale de poliţie dotate cu aparate radar, pentru combaterea excesului de viteză şi pentru reducerea victimizării populaţiei prin accidente rutiere, scrie cugetliber.ro.

 

Poliţiştii rutieri vor asigura măsuri de fluenţă a traficului pe Drumul Naţional 39  şi, în funcţie de valorile de trafic, vor analiza dispunerea fluxurilor de circulaţie pe podul rutier de la Agigea şi în zona ocolitoare a oraşului Eforie, unde circulaţia se desfăşoară pe benzi reversibile.

 

1 MAI: Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a anunţat, miercuri, că în perioada 1-4 mai vor fi mobilizaţi zilnic, din ordinul ministrului Garbiel Oprea, peste 25.000 de poliţişti, jandarmi, poliţişti de frontieră şi pompieri.

 

Dispozitivul pentru asigurarea ordinii publice în această perioadă va fi organizat la fel ca în perioada de Paşti, când infracţionalitatea la nivel naţional a scăzut cu 25 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a precizat Dajbog.

 

În perioada minivacanţei de 1 Mai, pe străzi vor acţiona în fiecare zi câte 10.000 de poliţişti, cu 4.000 de autospeciale, care vor avea ca priorităţi supravegherea în staţiunile de pe Valea Prahovei şi de pe litoral, dar vor fi prezenţi şi în gări şi în trenurile de călători, pentru a preveni tâlhăriile şi furturile din bagaje sau din buzunare.

 

De asemenea, pentru fluidizarea circulaţiei şi prevenirea accidentelor vor fi scoşi în stradă în fiecare zi câte 1.600 de poliţişti rutieri, care vor supraveghea în special drumurile naţionale, mai ales zonele cu risc ridicat de accidente.

 

În trafic vor fi 400 de radare, cu care va fi supravegheat traficul, iar autostrăzile şi DN1 vor fi monitorizate şi cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie.

 

Pe lângă poliţişti, vor fi mobilizaţi şi 6.000 de jandarmi, în oraşele mari, în staţiunile montane şi pe litoral, unde se aşteaptă un număr mare de turişti. La frontieră vor lucra în fiecare zi câte 3.000 de poliţişti, în condiţiile în care se aşteaptă o aglomerare a traficului, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară.

 

Pentru prevenirea situaţiilor de urgenţă vor fi la serviciu câte 2.800 de pompieri zilnic, pregătiţi să intervină în orice moment cu aproximativ 600 de autospeciale, scrie realitatea.net.

 

În ce priveşte intervenţia medicală de urgenţă, în perioada minivacanţei de 1 Mai vor fi disponibile permanent, la nivel naţional, aproape 300 de echipaje SMURD şi 745 de echipaje de ambulanţă, care vor fi coordonate de la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din MAI.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.