Atentie, soferi! Rovinietele se scumpesc, din 2023

Publicat in Trafic 14 Octombrie 2022 1081 ori
Google+ WhatsApp
Atentie, soferi! Rovinietele se scumpesc, din 2023
Atentie, soferi! Rovinietele se scumpesc, din 2023

În ultima perioadă, românii au fost loviți de scumpiri peste scumpiri. Cea mai recentă scumpire îi va afecta în mod special pe cei care dețin o mașină.

Șoferii vor fi obligați să plătească roviniete mai scumpe care includ taxe pentru poluare în funcție de vechimea mașinii.

Taxa de poluare inclusă în rovinietă

Transportatorii de mărfuri ori de persoane care conduc vehicule ce depășesc 3,5 tone vor plăti taxă pentru fiecare kilometru de șosea parcurs. Așa arată proiectul asumat de PNRR prin care Uniunea Europeană finanțează șantierele de autostradă din țară.

Sistemul de taxare unic la nivelul Uniunii trebuie introdus până la jumătatea anului viitor. Astfel de sisteme de taxare europene sunt deja implementate în țări precum Bulgaria, Ungaria și Austria.

Peste patru milioane de mașini din țară au peste 10 ani vechime, arată cele mai recente date ale parcului auto.

Vehiculelele peste 3,5 tone vor plăti taxa pe kilometru de șosea parcurs

Camioanele și autocarele care depășesc 3,5 tone vor plăti taxa pe kilometru de șosea parcurs, iar banii vor fi folosiți pentru reabilitarea drumurilor.

„Serviciul de tarifare electronică ar trebui să pună la dispoziția acestora echipamente de bord personalizate și o asigurare a funcționalității acestuia, punerea la dispoziție a unor mijloace acceptate pentru efectuarea plății tarifului sau acceptarea unui alt mijloc de plată folosit de acesta, încasarea tarifului, virarea către entitatea care îl percepe, gestionarea relațiilor contractuale în ceea ce privește utilizatorul, securitatea și confidențialitatea în ceea ce privește funcționarea sistemului de tarifare rutieră și nu în ultimul rând protecția datelor cu caracter personal", explică Lucian Calmuș, reprezentant CNAIR.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.