Actiune a Politiei Rutiere pe drumurile din Prahova. Sute de soferi au fost amendati, in weekend

Publicat in Trafic 12 Septembrie 2022 562 ori
Google+ WhatsApp
Actiune a Politiei Rutiere pe drumurile din Prahova. Sute de soferi au fost amendati, in weekend
Actiune a Politiei Rutiere pe drumurile din Prahova. Sute de soferi au fost amendati, in weekend

PESTE 400 DE SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII PRAHOVENI

În perioada 9 – 11 septembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au fost efectuate 13 acțiuni punctuale în zonele rurale adiacente municipiului Ploiești, a orașelor Băicoi, Blejoi, Bușteni, Plopeni, Slănic și Vălenii de Munte, a comunelor Bălțești, Drajna, Apostolache și Sangeru, dar și pe drumurile naționale din județ.

Astfel, polițiști prahoveni au acționat pe linie rutieră, în scopul prevenirii evenimentelor rutiere, în vederea combaterii accidentelor produse pe fondul consumului de alcool sau a substanțelor psihoactive, pe fondul nerespectării regimului legal de viteză, dar și pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere ce au avut ca principală cauză neacordarea de prioritate pietonilor.

În acest context, au fost legitimate 1.250 de persoane și au fost controlate 1.022 de autovehicule, fiind totodată efectuate 437 de testări cu aparatul etilotest și 10 cu aparatul Drugtest.

În perioada menționată, au fost aplicate 430 de sancțiuni contravenționale, cele mai multe conform prevederilor O.U.G. nr.195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 150.000 de lei.

În urma abaterilor constatate, au fost reținute 18 de permise de conducere și 18 certificate de înmatriculare au fost retrase.

Totodată, au fost constatate și 7 infracțiuni la regimul rutier.

Nerespectarea normelor rutiere în vigoare aduc, de cele mai multe ori urmări nefaste!

Fiți responsabili în trafic, conducând preventiv pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur.

Comunicat IJP PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.