Tot mai multi cretini pe sosele! Soferi drogati, beti sau fara permis, prinsi de politisti pe drumurile din Prahova

Publicat in Trafic 13 Iunie 2022 969 ori
Google+ WhatsApp
Tot mai multi cretini pe sosele! Soferi drogati, beti sau fara permis, prinsi de politisti pe drumurile din Prahova
Tot mai multi cretini pe sosele! Soferi drogati, beti sau fara permis, prinsi de politisti pe drumurile din Prahova

*REZULTATELE ACȚIUNILOR PE LINIA CONSUMULUI DE ALCOOL SAU A SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE*

Atât în cursul zilei de ieri, 12 iunie a.c., cât și pe parcursul nopții trecute, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova au acționat pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru identificarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau sub influența substanțelor psihoactive, fiind constatate în acest sens mai multe infracțiuni.

*Exemple din data de 12 iunie a.c.*

La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 07:45, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Ploiești- Biroul Rutier, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștrandului din municipiu au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 60 de ani, din municipiu, care efectua transport public de personae în regim taxi.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Noaptea trecută, în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență au oprit, pentru control, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 52 de ani, din comuna Bănești.
Cu ocazia solicitării documentelor, polițiștii au constatat faptul că șoferul emana halenă alcoolică, motiv pentru care a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost transportați la spital pentru prelevare de mostre biologice de sânge , fiind întocmite dosare dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Tot ieri, în jurul orei 11:20, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza comunei Bucov, pe DN 1B au oprit, pentru control un autoturism care circula pe direcția Buzău către Ploiești.
Întrucât conducătorul auto avea un comportament ciudat, acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

În jurul orei 16:30, tot polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza orașului Mizil au oprit, pentru control, pe strada Tohani, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din municipiul Ploiești.

Cu ocazia solicitării documentelor personale și pe cele ale autoturismului, polițiștii au constatat faptul că bărbatul avea un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest, care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

În ambele cazuri, conducătorii auto au fost transportați la spital pentru prelevare de mostre biologice, fiind întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

La data de 12 iunie a.c., în jurul orei 17:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza de competență au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 30 de ani, domiciliat în comuna Cocorăștii Mislii.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, s-a constatat faptul că valabilitatea autorizației de circulație provizorie a autoturismului în cauză a expirat de la sfârșitul lunii mai a anului current.

În jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Plopeni, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza de competență au oprit, pentru control, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 21 de ani, domiciliat în județul Dâmbovița.

În urma solicitării documentelor personale și ale autoturismului, tânărul nu a putut prezenta documentele autoturismului, motiv pentru care au fost efectuate verificări în bazele de date, constatându-se că valabilitatea autorizației de circulație provizorie a autoturismului a expirat de la începutul lunii iunie a anului current.

Puțin mai târziu, în jurul orei 18:20 a fost depistat în trafic, pe raza comunei Șoimari, un alt conducător auto în vârstă de 19 ani, din municipiul Ploiești, care circula cu autoturismul pe drumurile publice, deși avea valabilitatea autorizației de circulație provizorie a autoturismului expirată din luna mai a anului curent.

Și pe timpul nopții, în jurul orei 23:15, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Ploiești au oprit, pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Găgeni, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 47 de ani, din municipiu.

Cu ocazia verificării documentelor, respectiv a autorizației de circulație provizorie s-a constatat faptul că valabilitatea acesteia este expirată încă din luna august a anului 2021.

În toate cele 4 cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

Tot seara trecută, în jurul orei 20:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe aleea de acces a Parcului Municipal Vest au oprit, pentru control un autoturism condus de un bărbat, care circula din direcția străzii Mărășești către parc.

Întrucât bărbatul nu a putut prezenta permisul de conducere, polițiștii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date, rezultând faptul că acesta figurează cu restricții-Suspendat.

Noaptea trecută, în jurul orei 01:00, tot polițiștii din cadrul Biroului Rutier Ploiești au oprit, pentru control pe Bulevardul București din municipiul Ploiești un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 22 de ani, din orașul Urlați.

Întrucât tânărul nu a putut prezenta permisul de conducere, polițiștii au procedat la verificarea acestuia în bazele de date, rezultând faptul că permisul de conducere al acestuia figurează cu restricții-Suspendat.

_*În cele două cauze au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care are dreptul de a conduce suspendat.*_

POLIȚIȘTII PRAHOVENI CONTINUĂ ACTIVITĂȚILE ȘI PE PARCURSUL ZILEI DE AZI, PENTRU UN SFÂRȘIT DE MINIVACANȚĂ ÎN SIGURANȚĂ, ÎN JUDEȚUL PRAHOVA.

Comunicat IJP PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.