Cod rutier 2022: Proprietarii care își împrumută mașina riscă amenzi usturătoare pe care trebuie să le plătească integral

Publicat in Trafic 01 Februarie 2022 6494 ori
Google+ WhatsApp
Cod rutier 2022: Proprietarii care își împrumută mașina riscă amenzi usturătoare pe care trebuie să le plătească integral
Cod rutier 2022: Proprietarii care își împrumută mașina riscă amenzi usturătoare pe care trebuie să le plătească integral

 

Pedepsele în cazul încălcării legii rutiere vor fi mai aspre, potrivit unei ordonanțe care aduce modificări importante pentru șoferi, la codul rutier 2022.

Sunt mai multe modificări, dar și una care se referă la cei care vor ignora solicitările poliției rutiere de a comunica datele șoferului care a condus mașina la un moment dat. Dacă nu comunică datele, proprietarul mașinii va trebui să achite amenda integral.

Adică în acest caz nu se va mai aplica regula de acum a plății, în termen de 15 zile, a jumătate din minimul amenzii. Ci se va plăti exact cât este trecut pe procesul-verbal de contravenție, informează bugetul.ro, citat de botosani24.ro.

Potrivit unui proiect de Ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea Codului rutier, adoptat de Executiv, proprietarii care își împrumută mașina altor persoane vor risca o amendă usturătoare, dacă nu comunică, la cererea poliției rutiere, datele respectivilor șoferi de ocazie.

Ca să se aplice, proiectul de OG adoptat de Guvern în ședința sa de joi trebuie publicat în Monitorul Oficial. Acesta cuprinde mai multe modificări ale legislației rutiere, printre care cele amintite mai sus.

Conform autorităților, măsura este necesară deoarece în prezent proprietarii de mașini tind să ignore solicitările poliției rutiere sau să transmită date greșite:

Citeste continuarea: https://romania24.ro/cod-rutier-2022-proprietarii-care-isi-imprumuta-masina-risca-amenzi-usturatoare-pe-care-trebuie-sa-le-plateasca-integral-340720.html

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.