Ploiestiul, un oraş fară marcaje rutiere

Publicat in Trafic 17 Martie 2021 499 ori
Google+ WhatsApp
Ploiestiul, un oraş fară marcaje rutiere
Ploiestiul, un oraş fară marcaje rutiere

Lipsa marcajelor rutiere în Ploieşti face ca oraşul să fie unul cu grad mare de pericol în trafic. Iar lipsa de preocupare a administraţiei locale pentru acest subiect este una care defineşte istoria Ploiestiului în ultimii ani.

Anunţat că „Smart city" de către fostul primar Adrian Dobre, Ploiestiului îi lipsesc condiţiile normale care să asigure siguranţa cetăţeanului. Cu internetul cocoţat pe stâlpii municipalităţii şi cu camere de luat vederi în intersecţii nu se rezolvă problema.

În mod practic, la acest moment Ploiestiul este un loc în care circulaţia pe drumurile publice este rezultatul unor permanente „negocieri" intre participanţii la trafic, incluzând aici şi pietonii. Şi totul cu un grad de risc major pentru toată lumea.

Lipsa unor marcaje corespunzătoare pe sensurile de mers, gropile din carosabil, lipsa unor presemnalizari prevăzute de legislaţia rutiera, nemarcarea trecerilor de pietoni, indicatoarele montate în locuri inaccesibile vederii, sunt probleme urgente care ar trebui să fie rezolvate.... ieri.

Însă, din păcate, se pare că nici actuala administraţie a Ploiestiului nu a reuşit să pună problema pe un făgaş al rezolvării.

Birocraţia procedurilor, lipsa specialiştilor la nivelul primăriei şi trecerea problemei la „şi altele" fac ca în acest moment să treneze rezolvarea situaţiei.

Municipalitatea, ca administrator de drumuri pe teritoriul Ploiestiului are obligaţii clare. Iar dacă nu le îndeplineşte vor urma incidente, poate nedorite pierderi de vieţi omeneşti şi procese. Din şi pe bani publici!

Sursa Jurnalulph.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.