Prahovenii cu masini Euro 1, Euro 2 si non-Euro nu mai pot intra in centrul Bucurestiului. In celelalte zone vor plati vinieta

Publicat in Trafic 02 Septembrie 2019 1206 ori
Google+ WhatsApp
Prahovenii cu masini Euro 1, Euro 2 si non-Euro nu mai pot intra in centrul Bucurestiului. In celelalte zone vor plati vinieta
Prahovenii cu masini Euro 1, Euro 2 si non-Euro nu mai pot intra in centrul Bucurestiului. In celelalte zone vor plati vinieta

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat luni o nouă propunere de taxare a mașinilor poluante în București. Astfel, Firea a spus că, spre deosebire de prima variantă a proiectului Oxigen, noua variantă prevede ca toate mașinile non-Euro, Euro 1 și Euro 2 înmatriculate în București și alte județe, să aibă interzis în Centru și să plătească o taxă (vinietă) în restul municipiului.

"Practic, vom interzice în Centru automobilele non-Euro, Euro 1 și Euro 2 și acestea vor plăti vignietă pentru restul teritoriului București, altul decât zona centrală", a spus Firea într-o înregistrare video postată pe Facebook..

Reamintim că, în prima variantă de taxare, erau vizate doar automobilele din alte județe decât București și Ilfov, dar Centrul Național pentru Combaterea Discriminării a anunțat că măsura ar fi discriminatorie pe criterii geografice. Vinieta „Oxigen – B" în Capitală urma să coste 10 lei pentru o zi, 75 de lei pentru o lună, iar pentru un an 1.900 de lei.

Primarul general a anunțat că experții primăriei discută acum și despre o eventuală introducere a automobilelor Euro 3 în aceeași categorie cu cele non-Euro, Euro 1 și Euro 2.

De asemenea, Firea a spus că primăria caută acum o soluție pentru bucureștenii rezidenți în Centrul capitalei care au automobile non-Euro, Euro 1 și Euro 2.

Perimetrul delimitat de proiectul inițial de hotărâre și considerat „Centru", în care ar urma să fie interzis accesul mașinilor extrem de poluante: Piața Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – sos. Stefan cel Mare – str. Polona – str. Mihai Eminescu – str. Traian – /bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Sincai – str. Lanariei – Calea Serban Voda – bd. Marasesti – str. Mitropolit Nifon – bd. Libertatii – Calea 13 Septembrie – str. Izvor – str. B.P. Hasdeu – str. Vasile Parvan – str. Berzei – str. Buzesti – Piața Victoriei.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.