Lovitură pe piața bursieră - Apple și Amazon au pierdut sute de miliarde de dolari în doar patru zile

Publicat in IT&C 11 Septembrie 2018 631 ori
Google+ WhatsApp
Lovitură pe piața bursieră - Apple și Amazon au pierdut sute de miliarde de dolari în doar patru zile
Lovitură pe piața bursieră - Apple și Amazon au pierdut sute de miliarde de dolari în doar patru zile

Apple şi Amazon.com au pierdut împreună în ultimele patru zile peste 100 de de miliarde de dolari din capitalizarea lor bursieră, pe fondul evoluţiei negative a titlurilor companiilor din sectorul tehnologiei, transmite MarketWatch, conform news.ro.

Acţiunile Apple au scăzut luni cu 1,5%, extinzând declinul la patru şedinţe de tranzacţionare consecutive, de la un nivel record de 228,36 doalari pe unitate, atins pe 4 septembrie.

Declinul de 4,6%, respectiv de 10,42 de dolari, consemnat în decurs de patru zile, este echivalent cu o scădere de 50,33 de miliarde de dolari, de când a atins un maxim de 1.100 miliarde de dolari, pe fondul evoluţiei negative a titlurilor din sectorul tehnologiei şi înainte de lansarea unor noi modele de iPhone-uri.

Scăderea acţiunilor Apple în cele patru zile a avut un impact de 71 de puncte asupra indicelui Dow Jones Industrial Average, care a coborât cu 69 de puncte în perioada respectivă.

Acţiunile Amazon.com, a doua cea mai valoroasă companie, au scăzut luni cu 0,8%, extinzând la rândul lor declinul la patru zile. În acest interval, capitalizarea Amazon a coborât cu 50,53 de miliarde de dolari.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.