Facebook anunță că românii vor vedea mai puține știri false sau senzaționale, începând de joi

Publicat in IT&C 12 Iulie 2018 1348 ori
Google+ WhatsApp
Facebook anunță că românii vor vedea mai puține știri false sau senzaționale, începând de joi
Facebook anunță că românii vor vedea mai puține știri false sau senzaționale, începând de joi

Românii vor vedea mai puține titluri senzaționaliste, de tip clickbait, începând de astăzi, după ce rețeaua de socializare a extins și în România măsurile luate împotriva știrilor false.

"Schimbările vin ca urmare a feedback-ului primit de Facebook din partea utilizatorilor, care au spus că nu apreciază conţinutul eronat, care are un caracter senzaţional sau poate fi considerat spam. În această categorie pot fi incluse şi titlurile de tip clickbait, menite să atragă atenţia şi să îndemne utilizatorii să dea click pe un link.

Din dorinţa de a susţine o comunitate informată, echipa Facebook face eforturi constante pentru a identifica poveşti care au titluri de tip clickbait, astfel încât acestea să fie afişate mai rar.

Politica anunţată acum este rezultatul activităţii din ultimii ani a reţelei de socializare, care şi-a propus să actualizeze News Feed-ul astfel încât să reducă numărul de afişări ale postărilor din surse ce folosesc în mod constant titluri de tip clickbait, prezentând informaţii false sau exagerate.

Astăzi, rezultatul acestor actualizări continue este disponibil şi în limba română, astfel încât utilizatorii Facebook din România să vadă cât mai puţine postări de tip clickbait şi cât mai multe postări autentice", se arată într-un comunicat oficial al Facebook.

Schimbările anunţate astăzi se aplică pentru:

– Titluri care distorsionează informaţia, omiţând intenţionat detalii esenţiale sau care induc în eroare utilizatorii, astfel încât aceştia să dea click pe un link pentru a afla răspunsul, de exemplu: «Când s-a uitat sub pernele de pe canapea şi a văzut ASTA…»
– Titluri care exagerează detaliile unei poveşti printr-un limbaj senzaţional, astfel încât povestea să capete o greutate mai mare decât ar avea în mod normal, de exemplu: «WOW! Ceaiul de ghimbir este elixirul tinereţii veşnice. TREBUIE să vezi asta!»

Potrivit estimărilor Facebook, majoritatea paginilor oficiale nu vor observa modificări semnificative ale modului în care postările lor sunt afişate în News Feed, în urma implementării acestei actualizări.

Lupta împotriva știrilor false

Vor fi afectate, însă, ziarele, revistele și site-urile care se bazează pe astfel de titluri senzaționale. Acestea vor constata o scădere a vizibilității linkurilor de genul.

Pentru a nu fi afectate de această schimbare, paginile ar trebui să evite titlurile care omit informaţia necesară pentru a înţelege conţinutul articolului sau care exagerează pentru a crea false aşteptări.

Dacă o Pagină renunţă la titlurile senzaţionale sau de tip clickbait, postările sale nu vor mai fi afectate de această schimbare.

Problema luptei împotriva știrilor false este stringentă pentru Facebook. Gigantul este supus unor critici masive din 2016 încoace, când proliferarea știrilor false și propaganda rusă au influențat alegerile prezidențiale din SUA.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.