Scandalul ia amploare! Facebook, subiectul unei investigații în SUA pentru modul în care utilizează datele personale

Publicat in IT&C 22 Martie 2018 672 ori
Google+ WhatsApp
Scandalul ia amploare! Facebook, subiectul unei investigații în SUA pentru modul în care utilizează datele personale
Scandalul ia amploare! Facebook, subiectul unei investigații în SUA pentru modul în care utilizează datele personale

Facebook este investigată în Statele Unite de Comisia Federală pentru Comerţ (FTC) şi şase comisii importante din Congres în legătură cu modul în care datele personale a 50 de milioane de utilizatori au fost obţinute de firma de analiză a datelor Cambridge Analytica, care a contribuit la alegerea lui Donald Trump în funcţia de preşedinte al Statelor Unite, transmite Bloomberg, conform news.ro.

Comisia Federală pentru Comerţ a Statelor Unite investighează dacă Facebook a încălcat un decret din 2011 referitor la consimţământ, pentru a vedea cum a administrat datele personale ale utilizatorilor, care au fost transferate firmei Cambridge Analytica fără ştiinţa acestora, potrivit unei persoane apropiate situaţiei.

FTC va trimite o scrisoare companiei, a spus o altă persoană.

Acţiunile Facebook au scăzut în urma informaţiei, continuând declinul de luni.

Facebook a anunţat că reprezentanţi ai companiei vor fi prezenţi, marţi şi miercuri, în şase comisii parlamentare, între care comisiile juridice din Camera Reprezentanţilor şi Senatului şi comisiile pentru comerţ şi informaţii din ambele camere.

FTC este cea mai importantă agenţie americană care supraveghează modul în care companiile respectă propriile politici referitoare la respectarea vieţii private şi ar putea amenda Facebook cu milioane de dolari dacă va constata că a încălcat decretul din 2011 privind consimţământul.

Cambridge Analytica a anunţat, într-o declaraţie, că respinge cu tărie ”acuzaţiile false” din presă şi a precizat că datele Facebook aflate în centrul scandalului nu au fost utilizate în cadrul serviciilor oferite campaniei lui Trump.

Potrivit unei înţelegeri din 2011, Facebook a acceptat să obţină consimţământul utilizatorilor pentru anumite modificări aduse setărilor legate de confidenţialitate, în cadrul unui acord pentru închiderea acuzaţiilor federale potrivit cărora a înşelat consumatorii şi i-a obligat să ofere companiei mai multe informaţii personale decât intenţionau să o facă.

”FTC tratează foarte serios acuzaţiile că datele a milioane de oameni au fost folosite fără o autorizare corectă. Acuzaţiile subliniază şi drepturile limitate ale americanilor asupra datelor lor. Consumatorii au nevoie de o protecţie mai mare, pentru această perioadă digitală, cum ar fi legi mai cuprinzătoare pentru securitatea datelor şi confidenţialitatea acestora, transparenţa şi responsabilitatea brokerilor de date şi dreptul şi controlul asupra datelor”, a declarat comisarul FTC, democratul Terrell McSweeny, într-o declaraţie.

Dacă FTC va constata că Facebok a încălcat decretul referitor la consimţământ, poate amenda compania cu peste 40.000 de dolari pe zi pentru fiecare încălcare.

Facebook a anunţat anterior, într-o declaraţie, că ”respinge orice sugestie de încălcare a decretului privind consimţământul.

Acţunile Facebook au scăzut marţi, în timpul tranzacţiilor de la New York, cu circa 5,7%, continuând declinul de 6,8% consemnat luni, care a fost cel mai mare după martie 2014.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.