Promisiune de ULTIMĂ ORĂ pentru angajaţii din sectorul IT: 'Se va găsi o soluție mai bună, mai utilă și mai rapidă'

Publicat in IT&C 06 Februarie 2018 941 ori
Google+ WhatsApp
Promisiune de ULTIMĂ ORĂ pentru angajaţii din sectorul IT: 'Se va găsi o soluție mai bună, mai utilă și mai rapidă'
Promisiune de ULTIMĂ ORĂ pentru angajaţii din sectorul IT: 'Se va găsi o soluție mai bună, mai utilă și mai rapidă'

Guvernul caută din nou soluţii pentru ca, o dată cu trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului, IT-iștii să nu aibă de suferit.

„Săpt[mâna aceasta o să-i prezint doamnei prim ministru soluția pe care Ministerul de Finanțe o are astăzi în lucru. Este o soluție mai bună, mai utilă și mai rapidă în aplicare. Sunt adeptul lucrurilor simple. Cred că va fi discutată joi, în ședința de guvern. După aceea se va anunța și se va aplica imediat”, a spus Eugen Teodorovici, la Palatul Parlamentului.

Vicepremierul Viorel Ştefan anunța luni că la Ministerul Finantelor se lucrează la un alt proiect, o nouă schemă de ajutor de stat, prin care ar urma să se compenseze eventuale pierderi salariale, generate de transferul contribuţiilor de la angajator la angajat. Asta după ce informaticienii s-au trezit deja luna aceasta că au primit mai puţini bani decât anul trecut, deşi primiseră promisiuni că acest lucru nu se va întâmpla.

Fostul premier Mihai Tudose anunţa în noiembrie anul trecut că Guvernul va da o ordonanţă dedicată salariaţilor cu handicap şi a celor din IT, astfel încât veniturile să nu le scadă în urma trecerii contribuţiilor de la angajator la angajat de la începutul acestui an. Ordonanţă care nu a fost adoptată nici în ziua de azi. Actualii guvernanţi au renunţat la această variantă şi spun că lucrează deja la o altă soluţie de compensare. Piața IT din România avea peste 100 de mii de angajaţi la sfârşitul lui 2016 şi valorează aproximativ 5 miliarde de euro.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.