GOOGLE împlineşte 19 ani. GOOGLE DOODLE pentru cel mai mare motor de căutare din lume

Publicat in IT&C 27 Septembrie 2017 1007 ori
Google+ WhatsApp
GOOGLE împlineşte 19 ani. GOOGLE DOODLE pentru cel mai mare motor de căutare din lume
GOOGLE împlineşte 19 ani. GOOGLE DOODLE pentru cel mai mare motor de căutare din lume

GOOGLE împlinește 19 ani. În GOOGLE DOODLE de astăzi, miercuri, literele apar sub forma unor baloane iar cuvântul încorporează o ROATĂ ANIVERSARĂ care se învârte și se oprește pe anumite tipuri de aplicații, precum jocul SNAKE (șarpe).

 

 

ROATA ANIVERSARĂ din GOOGLE DOODLE poate fi învârtită de mai multe ori de fiecare utilizator.

GOOGLE, cel mai mare motor de căutare in lume, este omagiat miercuri, printr-un GOOGLE Doodle, la 19 ani de la ”naşterea” proiectului.

Doodle-urile sunt reprezentări ocazionale ale logoului afişat pe prima pagină Google (google.ro”>www.google.ro), ce au acompaniat de-a lungul anilor toate căutările online făcute de utilizatorii Google din întreaga lume.

GOOGLE, al cărei nume provine de la numărul googol, adică 10 la puterea 100, este o corporaţie americană multinaţională care administrează motorul de căutare pe Internet Google.com

Compania GOOGLE a fost fondată în 1998 de către Larry Page şi Sergey Brin.

Motorul de căutare GOOGLE include și motoare de căutare pentru imagini, cărți, bloguri, grupuri de știri și directoare web.

Alte servicii oferite de GOOGLE sunt GOOGLE Earth, GOOGLE Chrome (browser web), Android (sistem de operare pentru mobile), Gmail, GOOGLE Talk (mesagerie instant), GOOGLE Chrome OS (sistem de operare bazat pe Linux), Orkut (reţea de socializare deţinută de GOOGLE), GOOGLE Plus (reţea de socializare creată de GOOGLE).

GOOGLE a creat servicii și instrumente atât pentru publicul larg, cât și pentru mediul de afaceri.

Compania GOOGLE se regăsește în topul Forbes al celor mai valoroase brand-uri din lume, pe poziția a doua, fiind totodată al doilea cel mai dorit angajator din SUA.

Cum au apărut GOOGLE DOODLE

În 1998, fondatorii Google – Larry şi Sergey – au participat la festivalul Burning Man din deşertul Nevada. Pentru că au vrut să-şi anunţe utilizatorii că vor fi plecaţi în acea perioadă, au adăugat emblema festivalului în spatele logoului Google. Primul doodle astfel creat a fost unul relativ simplu, dar ideea de a decora logoul companiei cu ocazia unor evenimente extraordinare a fost neaşteptat de bine primită de utilizatorii Google.

De atunci Google a creat peste 1.000 de logouri pentru paginile de start Google din întreaga lume, sărbătorind personalităţi ca Marie Curie, Mahatma Gandhi şi personaje ca Batman.

Doodle-urile Google au început ca simple ilustraţii, dar în timp acestea au evoluat, ca şi tehnologia.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.