Facebook anunţă WhatsApp Business, o versiune a popularei aplicaţii destinată companiilor

Publicat in IT&C 11 Septembrie 2017 1826 ori
Google+ WhatsApp
Facebook anunţă WhatsApp Business, o versiune a popularei aplicaţii destinată companiilor
Facebook anunţă WhatsApp Business, o versiune a popularei aplicaţii destinată companiilor

WhatsApp va avea în curând o versiune Business, dedicată special firmelor mari care o vor putea folosi pentru comunicări comerciale.

Facebook a anunţat că va lansa o nouă versiune de WhatsApp, pentru a cărei folosire marile companii vor plăti. Aceeaşi aplicaţi va avea şi o versiune cu funcţionalitate redusă, ce va putea fi folosită gratuit de firmele mici şi mijlocii.

Cei de la Facebook nu au detaliat facilităţile viitoarei aplicaţi, limitându-se la a spune că marile companii vor putea trimite utilizatorilor via WhatsApp informaţii precum cele legate de zboruri sau confirmări de livrare.

COO-ul WhatsApp, Matt Idema, a declarat pentru The Wall Street Journal că încă nu a fost pus la punct planul de monetizare, însă că, cu siguranţă, viitoarea versiune de business va fi disponibilă contra cost pentru marile companii.

Se pare că Facebook încearcă să se ţină de cuvânt şi să nu includă reclame tradiţionale în WhatsApp. În schimb, compania americană pare să adopte o strategie pe care încearcă să o pună în practică şi în cazul celeilalte aplicaţii de chat pe care o deţine, Facebook Messenger.

Cei de la WhatsApp au la îndemână mai multe variante pe care le pot explora în vederea monetizării. Una dintre acestea este oferirea aşa-numiţilor boţi de chat marilor companii. Aceşti boţi pot fi programaţi să ofere în mod automat informaţii utilizatorilor. Boţii pot fi folosiţi pentru a răspunde la întrebări sau a înregistra comenzi, spre exemplu. O altă variantă ce poate fi monetizată este funcţia de profiluri multiple.

Marile companii ar putea, de asemenea, plăti suplimentar dacă doresc ca mai mulţi angajaţi proprii să poată avea acces la noua aplicaţie pentru a comunica cu clienţii. Un lucru este clar: WhatsApp nu va permite companiilor să contacteze utilizatorii care nu îşi dau acceptul în acest sens. Firmele vor putea contacta doar utilizatorii care îşi vor da numărul de telefon şi vor fi de acord să primească informări.

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.