STUPID! S-a ieftinit roaming-ul, dar se scumpeste abonamentul!

Publicat in IT&C 28 Iulie 2017 860 ori
Google+ WhatsApp
STUPID! S-a ieftinit roaming-ul, dar se scumpeste abonamentul!
STUPID! S-a ieftinit roaming-ul, dar se scumpeste abonamentul!

Măsura prin care roamning-ul se taxează la fel ca și convorbirile de pe teritoriul național are acum și reversul medaliei. Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a dat undă verde operatorilor de telefonie mobilă pentru a vinde două tipuri de abonamente: cu acces la roaming și fără acces la roaming.

”Operatorii mobili pot să ofere planuri tarifare (abonamente ori cartele preplătite) fără acces la servicii în roaming. Aceste planuri tarifare se adresează utilizatorilor care nu doresc să utilizeze serviciile de telefonie mobilă și atunci când călătoresc în afara României, preferând să beneficieze de resurse naționale la prețuri avantajoase. Utilizatorii de planuri tarifare fără roaming care doresc acces la acest serviciu pot să își schimbe planul tarifar cu unul cu roaming inclus sau să își achiziționeze un plan tarifar suplimentar, cu roaming inclus. Schimbarea planului tarifar sau a altor clauze se poate efectua conform prevederilor din contract sau pe baza negocierii directe cu furnizorul. Trecerea de la un plan tarifar fără roaming la unul cu roaming presupune, de regulă, creșterea prețului, dar și a resurselor incluse, astfel că poate conduce la începerea unei noi perioade minime contractuale”, explică ANCOM, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, toate planurile tarifare cu serviciul de roaming activat beneficiază de „roam like at home” în UE/SEE. Totodată, utilizatorii finali pot alege din oferta operatorului o modalitate alternativă de tarifare a serviciului de roaming, în locul „roam like at home”.

Pe de altă parte, dacă operatorul mobil nu respectă drepturile de utilizare a serviciului de roaming în spațiul UE/SEE, se poate trimite o sesizare către ANCOM.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.