Peste un milion de posesori de smartphone-uri nu mai pot folosi WhatsApp

Publicat in IT&C 04 Ianuarie 2017 1098 ori
Google+ WhatsApp
Peste un milion de posesori de smartphone-uri nu mai pot folosi WhatsApp
Peste un milion de posesori de smartphone-uri nu mai pot folosi WhatsApp

De la începutul acestui an, WhatsApp nu mai oferă suport pentru versiunile mai vechi ale sistemelor de operare pentru telefoanele mobile, fapt ce va duce la imposibilitatea folosirii popularei aplicaţii pe un număr important de dispozitive.
Facebook a anunţat că WhatsApp nu mai oferă suport pentru versiunile mai vechi de Android, iOS, BlackBerry, Windows Phone şi Symbian. Este vorba de sisteme de operare cu o vechime mai mare de cinci ani.

Spre exemplu, WhatsApp nu mai funcţionează pe versiunea 2.2 de Android şi pe orice versiune anterioară acesteia. Android 2.2 Froyo a fost lansat în 2010 şi are în continuare o cotă de piaţă de 0.1%. Acest procent nu pare unul mare, la prima vedere, dar în realitate acesta se traduce în 1,4 milioane de telefoane, scrie News.ro. Practic, 1,4 milioane de utilizatori nu mai pot folosi WhatsApp dacă nu îşi cumpără un telefon nou.

De vină în acest caz este aşa-numita fragmentare de care suferă sistemul de operare al celor de la Google. Numeroşii producători dornici să vândă cât mai multe telefoane “uită” să le ofere update-uri utilizatorilor. Dacă unii producători lansează update-urile cu mare întârziere, alţii nu ofere deloc update-uri.

Drept urmare, în decurs de câţiva ani, utilizatorii vor avea pe mână un dispozitiv uzat moral din toate punctele de vedere. Însă, aspectul care “doare” cel mai tare este cel software. Dincolo de incompatibilitatea cu diverse aplicaţii, versiunile depreciate de Android reprezintă un mare risc de securitate trecut prea uşor cu vederea de utilizatori.

În ceea ce priveşte iPhone, WhatsApp a încetat să mai ofere suport pentru iOS 6, sistem de operare ce are 4 ani vechime. Chestiunea update-urilor de sistem este mult simplă în acest caz, Apple oferind update-uri gratuite timp de 4-5 ani pentru device-urile sale.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.