Bostan (MCSI): Suntem preocupați de accesul start-upurilor pentru a oferi facilitatea de taxă zero pentru programatori

Publicat in IT&C 05 Iulie 2016 604 ori
Google+ WhatsApp
Bostan (MCSI): Suntem preocupați de accesul start-upurilor pentru a oferi facilitatea de taxă zero pentru programatori
Bostan (MCSI): Suntem preocupați de accesul start-upurilor pentru a oferi facilitatea de taxă zero pentru programatori

Ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, a susținut, marți, într-o dezbatere de specialitate, că facilitățile acordate start-upurilor și taxa zero pentru programatori reprezintă preocupări pentru autoritățile în domeniu, susținând, de asemenea, că 'programator poți deveni doar cu liceul'.

'Suntem preocupați de accesul start-upurilor pentru a oferi facilitatea de taxă zero pentru programatori. Vrem să eliminăm și bariera de 10.000 de dolari fixată în acest moment. Suntem preocupați de eliminarea oricăror restricții privind nivelul de școlarizare, pentru că există programatori tineri care pot fi foarte ușor studenți. Sunt exemple foarte multe de tineri competenți. Programator poți deveni doar cu liceul, doar trebuie să ai o specializare. Trebuie să ajungem o concluzie cât mai repede pentru a finaliza un astfel de Ordin', a spus Bostan.

Ministerul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională (MCSI) a publicat, în aprilie, un proiect de ordin comun prin care încearcă să lărgească sfera de aplicare a impozitului zero pentru programatori.

"(...) am publicat un proiect de ordin comun. O să încerc să lărgesc pâlnia....Întâi să vă întreb dacă știți de impozitul zero pentru programatori. (...) În momentul de față este un ordin mai vechi care oarecum specifică modul de aplicare a Codului Fiscal și limitele în care se aplică. Încercăm să lărgim pâlnia pentru această aplicare a impozitului zero tocmai pentru a încuraja start-up-urile și companiile care produc soft innovative high tech să aibă un mic avantaj, să nu părăsească țara, să facă lucru și aici", afirma, la momentul respectiv, ministrul de resort, Marius Bostan, la conferința "SMEs How-To 2016".

Oficiali din instituțiile publice, ai mediului educațional și lideri ai industriei IT&C au participat, marți, la o dezbatere de profil, organizată în cadrul conferinței cu tema 'Cererea pieței IT&C vs. oferta educațională'.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.