Facebook folosește inteligența artificială pentru a ajuta nevăzătorii să ”vadă” pozele

Publicat in IT&C 05 Aprilie 2016 584 ori
Google+ WhatsApp
Facebook folosește inteligența artificială pentru a ajuta nevăzătorii să ”vadă” pozele
Facebook folosește inteligența artificială pentru a ajuta nevăzătorii să ”vadă” pozele

Facebook a lansat o nouă facilitate în cadrul aplicației sale de iOS, folosită de iPhone-uri și iPad-uri, care ajută persoanele cu vederea afectată să înțeleagă ce conțin fotografiile.

 

 

La baza acestei facilități stă o rețea neuronală care simulează funcțiile creierului uman pentru a recunoaște obiectele din imagini. Descrierea rezultată în urma interpretării, denumită Automatic Alternative Text, este concretizată într-un tag HTML care apoi este rostit cu voce tare.

Cei de la Facebook susțin că au testat timp de 10 luni sistemul de inteligență artificială pentru a-l aduce la stadiul actual. În tot acest timp, AI-ul a fost antrenat cu milioane de imagini pe care le-a folosit pentru a interpreta și a face distincția între diverse obicete, în diverse condiții de iluminare.

Facebook nu este singura companie care face eforturi pentru dezvoltarea unui sistem de inteligență artificală. Google a prezentat în urmă cu mai puțin de două luni propria versiune de inteligență artificială care recunoaște locația în care a fost realizată o fotografie doar în funcție de ceea ce conține imaginea.

Noua facilitate este disponibilă deocamdată doar în limba engleză și doar în Statele Unite, Marea Britanie, Canada, Noua Zeelandă și Australia, dar Facebook promite că o va lansa curând în mai multe regiuni, limbi și pe alte platforme.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.