Mark Zuckerberg avertizează că ar putea închide Facebook și Instagram în Europa

Publicat in IT&C 07 Februarie 2022 5831 ori
Google+ WhatsApp
Mark Zuckerberg avertizează că ar putea închide Facebook și Instagram în Europa
Mark Zuckerberg avertizează că ar putea închide Facebook și Instagram în Europa

Mark Zuckerberg și echipa sa iau în considerare închiderea Facebook și Instagram în Europa dacă Meta nu poate procesa datele europenilor pe serverele din SUA, a scris City A.M.

Dacă Meta nu primește opțiunea de a transfera, stoca și procesa datele utilizatorilor săi europeni pe serverele din SUA, Facebook și Instagram ar putea fi închise în Europa, a avertizat Mark Zuckerberg, proprietarul giganților social media în raportul său anual.

Problema cheie pentru Meta este reprezentată de transferurile transatlantice de date, reglementate prin așa-numitul Scut de confidențialitate și alte acorduri model pe care Meta le folosește sau le-a folosit pentru a stoca datele utilizatorilor europeni pe servere americane. Acordurile în vigoare pentru a permite transferurile de date sunt în prezent supuse unei examinări amănunțite în UE.

Meta susţine că abilitatea companiei de a procesa datele din diferite ţări este crucială pentru afacere, atât la nivel operaţional, cât şi pentru vânzarea de reclame, un segment semnificativ din venitul gigantului american.

Legile europene pentru protecţia datelor reglementează păstrarea datelor din UE sub jurisdicţia UE.

„Dacă nu vom putea transfera datele între ţările şi regiunile în care operăm, sau dacă suntem restricţionaţi în a transmite date între produsele şi serviciile noastre, ar putea fi afectate atât abilitatea noastră să furnizăm acele servicii, cât şi modul în care am putea furniza acele servicii şi abilitatea noastră să targetăm reclamele", a scris Meta în Raportul Anual. "Cel mai probabil, nu vom putea oferi în Europa cele mai importante produse ale noastre, precum Facebook sau Instagram".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.