Cenzură pe TikTok: Peste 81 de milioane de videoclipuri, șterse pentru nerespectarea regulilor comunităţii, în decurs de trei luni

Publicat in IT&C 14 Octombrie 2021 1279 ori
Google+ WhatsApp
Cenzură pe TikTok: Peste 81 de milioane de videoclipuri, șterse pentru nerespectarea regulilor comunităţii, în decurs de trei luni
Cenzură pe TikTok: Peste 81 de milioane de videoclipuri, șterse pentru nerespectarea regulilor comunităţii, în decurs de trei luni

TikTok a eliminat mai mult de 81 de milioane de videoclipuri la nivel global, în decurs de trei luni, pentru nerespectarea regulilor comunităţii, potrivit unui raport lansat miercuri, se arată într-un comunicat remis News.ro.TikTok a lansat miercuri Raportul de Aplicare a Regulilor Comunităţii (Community Guidelines Enforcement Report) pentru trimestrul 2 (aprilie - iunie) din 2021, care detaliază volumul şi natura conţinutului neadecvat, precum şi conturile eliminate de pe TikTok pentru a proteja siguranţa comunităţii şi integritatea platformei. TikTok anunţă şi noi măsuri pentru a proteja oamenii de un comportament abuziv.


Între cele mai importante măsuri prezentate în Raportul de Aplicare a Regulilor Comunităţii din trimestrul al doilea se află eliminarea a 81.518.334 de videoclipuri la nivel global, în intervalul aprilie - iunie 2021, pentru nerespectarea Regulilor Comunităţii şi a Termenilor Serviciului, ceea ce reprezintă mai puţin de 1% din totalul videoclipurilor încărcate pe TikTok.

Dintre aceste clipuri, TikTok a identificat şi a eliminat 93% în primele 24 de ore din momentul postării şi 94,1% înainte de a fi raportate de un utilizator. În plus, 87,5% din conţinutul eliminat avea zero vizualizări.

TikTok continuă să facă progrese în identificarea proactivă a comportamentelor care incită la ură, agresiune şi hărţuire. De exemplu, 73,3% din videoclipurile care sugerau comportamente de hărţuire şi agresiune au fost eliminate înainte de orice rapoartare, comparativ cu 66,2% în primul trimestru al acestui an, în timp ce 72,9% dintre videoclipurile care arătau un comportament negativ au fost eliminate înainte de orice raportare, comparativ cu 67,3% în ianuarie - martie.

Includerea unor instrumente anti-abuz în produs

⦁ TikTok creşte numărul de instrumente puse deja la dispoziţia comunităţii prin introducerea unor setări care permit posibilitatea de a opri apariţia comentariilor sau întrebărilor în timpul streamurilor live. Acum, gazda sau ajutorul ei de încredere pot dezactiva temporar un user care postează comentarii negative timp de câteva secunde sau minute, sau pe durata LIVE-ului. Dacă un cont este pus pe mute pentru o perioadă mai lungă de timp, întregul istoric al comentariilor persoanei respective va fi, de asemenea, eliminat.

⦁ Mai mult, TikTok încurajează oamenii să îşi personalizeze experienţa cu o gamă de mecanisme şi resurse care includ metode eficiente de filtrare a comentariilor, şterge sau raportare a mai multor comentarii în acelaşi timp, precum şi blocarea mai multor conturi în acelaşi timp, potrivit News.ro.

⦁ Noile opţiuni se bazează pe instrumente introduse anterior pentru a promova politeţea şi bunătatea. De exemplu, aproape 4 din 10 persoane au ales să îşi retragă şi să editeze comentariul de la introducerea filtrelor şi recomandărilor din comentarii, iar majoritatea comentariilor editate nu încalcă politicile TikTok.

Combaterea dezinformării despre COVID-19

TikTok lucrează cu experţi în sănătate publică pentru a ajuta comunitatea să rămână în siguranţă şi informată cu privire la COVID-19 şi vaccinuri.

⦁ În al doilea trimestru al anului 2021, centrul de informaţii COVID-19 a fost vizualizat de 921 de milioane de ori la nivel global, iar bannere care direcţionau oamenii către hub au fost adăugate la 1,8 milioane de videoclipuri şi vizualizate de 11 miliarde de ori.

⦁ Anunţurile de interes public legate de COVID-19 şi hashtagurile legate de vaccinare care direcţionează utilizatorii către OMS şi resursele locale de sănătate publică au fost vizualizate de 18 miliarde de ori.

⦁ TikTok a colaborat cu NowThis pentru a lansa o serie LIVE în cinci părţi numită VIRAL, pentru a educa oamenii despre ştiinţa din spatele vaccinurilor COVID-19, pentru a ajuta la uniformizarea accesului la informaţii, a reduce gradul de neîncredere cu privire la vaccin şi pentru a informa comunitatea.

⦁ Platforma a marcat Săptămâna Mondială a Imunizării cu un livestream educaţional în colaborare cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi o campanie de hashtag care a încurajat oamenii să devină creativi în modul în care împărtăşesc motivele pentru care sunt vaccinaţi.

În perioada aprilie - iunie 2021, au fost eliminate 27.518 videoclipuri pentru dezinformare legat de COVID-19. Dintre aceste videoclipuri, 83% au fost eliminate înainte de a fi raportate, 87,6% au fost eliminate în termen de 24 de ore de la încărcarea pe TikTok şi 69,7% au avut zero vizionări.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.