TOTUL despre oprirea Facebook și Whatsapp. Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg, suma e uriașă!

Publicat in IT&C 05 Octombrie 2021 1362 ori
Google+ WhatsApp
TOTUL despre oprirea Facebook și Whatsapp. Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg, suma e uriașă!
TOTUL despre oprirea Facebook și Whatsapp. Câți bani a pierdut Mark Zuckerberg, suma e uriașă!

Masiva întrerupere a serviciilor de pe platforma Facebook a însemnat o zi neagră la bursă pentru Zuckerberg, care a pierdut un loc în clasamentul celor mai bogate personalități din lume.

Blackout-ul global al Facebook a micșorat averea lui Mark Zuckerberg cu 5,9 miliarde de dolari (5 miliarde de euro), în câteva ore, potrivit Forbes.

Zuckerberg coboară pe 5, după Bill Gates
Omul de afaceri, în vârstă de 37 de ani, a trecut de la a 5-a la a 6-a poziție în topul celor mai bogați oameni din lume, fiind depășit de Bill Gates.

Pana, care a afectat luni, 4 octombrie, sute de milioane de utilizatori din întreaga lume, a avut consecințe și la Bursa din New York. Averea lui Mark Zuckerberg a căzut la 121,6 miliarde de dolari din cauza scăderii acțiunilor sale, spune un bilanț al Bloomberg. Pierderile sale au ajuns la 15 miliarde!

Pana globală a Facebook a picat și în momentul în care Frances Haugen, un inginer care a părăsit grupul în luna mai, va fi audiată marți în Congresul SUA, după ce a denunțat că Facebook a ales „profitul în detrimentul securității". Cercetări interne în cadrul gigantului social-media au arătat că rețeaua Instagram are efecte negative asupra moralului adolescentelor.

Facebook este una dintre cele mai mari capitalizări de pe Wall Street, clasându-se în general în spatele Apple, Microsoft, Google (Alphabet) și Amazon.

„Configurație defectuoasă a serverelor"
Pana majoră a rețelelor și a mesageriei Facebook se datorează unei „modificări defectuoase a configurației" serverelor sale, explică Facebook într-un comunicat. Incidentul a împiedicat utilizatorii din întreaga lume să acceseze platforma să acceseze platforma, Instagram, WhatsApp sau Messenger timp de aproximativ șapte ore.

Cu alte cuvinte, Facebook a eliminat harta care permite computerelor din întreaga lume să o localizeze pe web. Drept urmare, atunci când un utilizator a tastat Facebook.com într-un browser web, browserul nu avea nicio idee unde să găsească site-ul și l-a readus pe utilizator la o pagină de eroare, scrie Ouest-France.

„Oamenii și companiile din întreaga lume depind de noi pentru a rămâne conectați", a notat, luni seara, care nu fusese până atunci foarte vocal în legătură cu incidentul excepțional. „Ne cerem scuze celor care au fost afectați", a adăugat Facebook, potențial celor câteva miliarde de oameni, conform diferiților experți în securitate cibernetică.

Toate cele trei aplicații (Instagram, WahtsApp și Messenger) sunt deținute de Facebook și funcționează sub aceeași infrastructură.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.