Facebook, implicat într-un proces de proxenetism! America, uluită de dezvăluirile făcute în Texas!

Publicat in IT&C 30 Iunie 2021 571 ori
Google+ WhatsApp
Facebook, implicat într-un proces de proxenetism! America, uluită de dezvăluirile făcute în Texas!
Facebook, implicat într-un proces de proxenetism! America, uluită de dezvăluirile făcute în Texas!

Plângerile a trei femei exploatate de proxeneți, care au fost contactate prin intermediul Facebook, au fost considerate admisibile în Texas, SUA. Curtea Supremă din Texas a decis că gigantul din poate fi considerat responsabil pentru utilizarea serviciilor sale de către proxeneți.

Judecătorii statului american au stabilit că trei plângeri civile depuse de femei din Houston, victime ale traficului sexual, sunt valabile.

Adolescente la data comiterii faptelor, ele au fost contactate, hărțuite și recrutate pe aplicații de mesagerie, cum ar fi Messenger, aparținând Facebook, indică Houston Chronicle. Cele trei reclamante l-au acuzat pe gigantul californian de „neglijență" și neîndeplinirea obligațiilor sale în materie de responsabilitate.

„Credibilitate" pentru proxeneți
Reclamantele acuză Facebook că a obținut beneficii de pe urma prostituției lor și estimează că platforma ar fi trebuit să le alerteze cu privire la riscurile traficului sexual și să facă tot posibilul pentru a le evita. Femeile au explicat, de asemenea, că, în opinia lor, Facebook le-a adus credibilitate proxeneților.

Cele care aveau 14 și, respectiv, 15 ani în momentul faptelor care datează din 2012, 2016 și 2017, au considerat că aplicațiile folosite erau „lipsite de orice limite". Ele au afirmat că platformele promovează „hărțuirea, exploatarea, recrutarea, extorcarea și prădarea minorilor" cu scopul de a-i împinge către trafic sexual.

Problema responsabilității giganților Web
Decizia judecătorilor Curții Supreme din Texas a insistat asupra răspunderii giganților internetului. Magistrații au dorit să facă diferența între faptele greșite ale platformelor și cele comise de utilizatorii lor, pe care nu le pot reproșa, scrie 20 Minutes.

Judecătorii au spus că legea nu ar trebui să „creeze un teritoriu anarhic, al nimănui, pe internet, în care statele să nu aibă puterea de a impune răspundere pe site-urile care participă cu bună știință sau în mod intenționat la traficul online de ființe umane".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.