Cumpărați și plătiți online în siguranță

Publicat in IT&C 26 Mai 2021 Actualizat: 31 Mai 2021 1559 ori
Google+ WhatsApp
Cumpărați și plătiți online  în siguranță
Cumpărați și plătiți online în siguranță

Înainte de a face cumpărături online, sunt câteva aspecte de care fiecare dintre noi trebuie să țină cont. Există câteva  sfaturi legate de cumpărăturile online pe care trebuie să le cunoașteți pentru a vă păstra banii și datele în siguranță. Securitatea cumpărăturilor online depinde în mare măsură de acțiunile dumneavoastră onine.

Deși acest lucru poate părea evident, este prea ușor să treceți cu vederea importanța acestor pași de bază atunci când cumpărați produse online. Primul lucru de care trebuie să țineți cont este locul din care vreți să faceți cumpărăturile și svă întrebați dacă site-ul este sigur. 

Sfaturi legate de cumpărăturile online

  1. Evitați utilizarea unei rețea wifi publice 

Shoppingul  online din confortul cafenelei dumneavoastre  preferate poate părea o idee atrăgătoare, dar vine cu câteva riscuri ascunse. Rețelele WiFi publice sunt vulnerabile la abuz, permițând hackerilor să intercepteze tot felul de date cu caracter personal, inclusiv istoricul de navigare, accesul la e-mail și parole.Mai mult, dacă decideți să faceți cumpărături online în timp ce utilizați o conexiune WiFi publică, riscați, de asemenea, să oferiți detaliile cardului de credit și numele dumneavoastră. Prin urmare, este mult mai sigur să faceți toate cumpărăturile online acasă, utilizând o conexiune securizată la mediul online.

  1. Utilizați un serviciu VPN

Un VPN (rețea privată virtuală), direcționează conexiunea de la computerul pe care îl dețineți  și furnizorul dumneavoastră  de servicii de internet la serverul privat al VPN. Deși acest lucru este  puțin complicat, acesta criptează conexiunea dintre computerul și serverul VPN, ceea ce face aproape imposibilă interceptarea datelor de către hackeri.Dacă doriți să vă convingeți de eficiența unui asemenea serviciu, încercați un VPN gratuit de la Cyberghost. VPN-urile reprezintă cea mai înaltă formă de confidențialitate normală a consumatorului și protecție a anonimatului, sunt concepute pentru a vă păstra în siguranță, pentru a vă asigura că traficul dumneavoastră  web (cum ar fi activitățile de navigare și descărcări) este păstrat personal. Așadar, un serviciu de tip VPN este soluția ideală pentru a vă asigura că datele pe care le dețineți sunt păstrate în siguranță. 

  1. Verificați parolele utilizate

Nu utilizați aceeași parolă în toate conturile, deoarece dacă cineva este piratat, toate pot fi piratate. Folosiți  fraze lungi, deoarece este mult mai eficientă decât utilizarea unui singur cuvânt. De asemenea, luați în considerare utilizarea unui manager de parole care creează parole puternice pentru fiecare site la care vă conectați.  

  1. Atenție la escrocheriile prin email

Nu dați clic pe niciun link din e-mailurile dubioase, deoarece ar putea să vă infecteze computerul cu un virus. În schimb, ștergeți imediat e-mailul și dacă acesta  pare să vină de la un prieten, contactați-l pentru a-l  anunța că este posibil să îi fi fost piratat contul.

  1. Actualizați periodic computerul și telefonul

Asigurați-vă  că telefonul și computerul dumneavoastră utilizează cele mai moderne sisteme de operare și că sunt protejate  de infectarea cu malware. Hackerii pot să localizeze  punctele slabe în diferite sisteme de operare pentru computere și telefoane mobile. Companiile de telefonie și computere lucrează în mod constant pentru a încerca să identifice aceste vulnerabilități și să le remedieze înainte ca hackerii să le poată exploata. Cu toate acestea, dacă nu vă actualizați dispozitivul, acesta va fi vulnerabil la atac. 

Cum puteți ști dacă site-ul este sigur?

 Deși este întotdeauna mai bine să faceți cumpărături cu un comerciant cu amănuntul pe care îl cunoașteți și în care aveți încredere, uneori găsiți produsul dorit, dar se află pe un site pe care nu l-ați mai vizitat niciodată. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să aflați dacă site-ul este sigur:

  1. Căutați simbolul de blocare din colțul câmpului URL

  2. Faceți cumpărături de la comercianții de încredere

  3. Verificați politica de returnare

  4. Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că este

Securitatea plății

Atunci când faceți cumpărături online sigure, securitatea plăților este deosebit de importantă. Introducerea datelor de pe cardul dumneavoastră  de credit și a detaliilor personale pe site web fraudulos poate provoca un stres imens și vă poate pune banii în pericol. Iată ce trebuie să știți pentru a vă asigura că plățile dumneavoastră  online sunt sigure. În primul rând, nu oferiți prea multe informații. Dacă un site web solicită informații personale inutile, cum ar fi numărul fiscal, locul în care v-ați născut sau informații referitoare la membrii familiei, este probabil ca totul să fie o mare păcăleală. 

 În al doilea rând, plătiți numai prin metode de încredere. Dacă nu puteți plăti folosind cardul. de credit sau de debit sau printr-un sistem de plată de încredere, cum ar fi PayPal, este posibil ca acest site să fie fraudulos și să nu cumpărați nimic de la ei.De asemenea, verificați regulat resursele financiare de pe cardul pe care îl dețineți. Este o idee bună să verificați în fiecare lună extrasele bancare și să vă asigurați că știți exact ce este fiecare tranzacție, împiedicând orice fraudatori să vă fure banii și astfel să vă păstrați finanțele în siguranță.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.