4 ECHIPAMENTE care NU trebuie sa lipseasca din dotarea unui impatimit al gaming-ului

Publicat in IT&C 22 Aprilie 2021 1213 ori
Google+ WhatsApp
4 ECHIPAMENTE care NU trebuie sa lipseasca din dotarea unui impatimit al gaming-ului
4 ECHIPAMENTE care NU trebuie sa lipseasca din dotarea unui impatimit al gaming-ului

Jocurile pe computer reprezinta una dintre cele mai intrebuintate metode de petrecere a timpului liber, indiferent de varsta. Iubitorii jocurilor fac investitii majore in echipamente care sa le ofere o experienta cat mai completa din punct de vedere vizual si auditiv. Dintre numeroasele oferte puse la dispozitie de companiile creatoare de jocuri, cele online sunt din ce in ce mai preferate, deoarece adauga un plus de adrenalina datorita faptului ca oponentii sunt persoane adevarate, nu programe PC. 

 

Unii jucatori sunt atat de pasionati, incat isi organizeaza acasa camere speciale de joc, in care isi pot desfasura fara piedici pasiunea. Din aceste spatii speciale nu trebuie sa lipseasca, in primul rand, un computer performant sau o consola de jocuri de ultima generatie, dar si alte accesorii care fac ca jocurile sa functioneze ireprosabil, iar experienta sa fie cat mai aproape de realitate. Specialistii in domeniul gaming-ului afirma ca tehnologiile, precum cele din filmele SF, se dezvolta intr-un mod uimitor si ca, in curand, toata lumea se va putea bucura de jocuri care nu pot fi distinse de planul real. 

Iata care sunt cele 4 echipamente care nu trebuie sa iti lipseasca din camera de jocuri!

 

  1. Jocurile online, care au milioane de fani in Romania, depind, in primul rand, de o conexiune la internet foarte puternica, fara intreruperi si cu latente cat mai mici. Un echipament ce asigura toate aceste deziderate este un router performant, care permite conexiunea wireless a consolei de joc sau a laptopului pentru gaming. Intra pe site-ul Ideall.ro si descopera gama de routere wireless pusa la dispozitia tuturor, pentru a garanta calitatea Wi-Fi in toata locuinta.

 

 

  1. Monitorul reprezinta echipamentul care reda vizual jocul. In prezent, preferintele merg catre cele de dimensiuni generoase, cu rezolutii Full HD si, daca este posibil, cu ecran curbat, pentru a ocupa cat mai mult din unghiul vizual si pentru a crea o imersiune totala in joc. Preferate sunt si televizoarele de tip LED, cu diagonale foarte mari, care pot fi folosite cu succes pentru redarea jocurilor, mai ales in cazul consolelor de ultima generatie.

 

  1. Sunetul completeaza experienta, multi gameri impatimiti spunand ca, fara un sunet de calitate, se pierde jumatate din placerea jocului. Acest lucru este cat se poate de adevarat, mai ales ca producatorii de jocuri acorda o importanta tot mai mare coloanei sonore si efectelor audio prezente. Pentru satisfacerea necesitatilor audio, gamerii prefera castile profesionale, care nu doar ca ofera un sunet de calitate, ci izoleaza si zgomotele exterioare. O alta alegere populara este reprezentata de sistemele audio cu boxe multiple, cu sunet spatial, de tip 5.1 sau chiar 7.1.

 

  1. Perifericele de control asigura feedback-ul dintre jucator si joc. In special in cazul consolelor, exista controlere care vibreaza, oferind o experienta deosebita. Impatimitii de jocuri cu masini prefera sistemele cu volan cu force feedback, care se comporta foarte apropiat de comenzile unei masini adevarate. In cele din urma, mouse-ul de gaming nu trebuie nici el sa lipseasca din arsenalul unui jucator adevarat. 

 

In concluzie, experienta jocurilor online nu poate fi simtita pe deplin fara existenta unor echipamente specifice acestui domeniu, care pot transpune jucatorul intr-o lume diferita de cea reala. 

 

Surse foto: Shutterstock.com, ro.Pinterest.com.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.