Românii care au acest tip de telefon au parte de o schimbare majoră

Publicat in IT&C 22 Martie 2021 Actualizat: 22 Martie 2021 1502 ori
Google+ WhatsApp
Românii care au acest tip de telefon au parte de o schimbare majoră
Românii care au acest tip de telefon au parte de o schimbare majoră

Cu siguranță mulți utilizatori au întâmpinat un flux de reclame la un anumit produs după ce au căutat pe una dintre rețelele de socializare acel tip de produs. Astfel, utilizatorii unui anumit tip de telefon vor avea parte de o schimbare majoră cu privire la această situație.

 

Schimbare majoră pentru un telefon utilizat de mulți români.Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că aplicațiile telefonului colectează și distribuie mai multe informații cu privire la locație, istoricul căutărilor dar și cele mai accesate pagini. Însă, cei care dețin un iPhone, vor avea parte de o schimbare. În iunie 2020, Apple anunța că în această primăvara, aplicațiile care rulează pe iPhone și iPad vor cere consimțământul utilizatorilor pentru a putea distribui datele persoanelor către terțe companii sau aplicații.

Această mișcare a companiei este o nouă modalitate de a vedea drepturile la viața privată. Astfel, de-a lungul timpului, colectarea de date a operat sub premisa că milioane de utilizatori sunt de acord cu a li se cunoaște locația, mișcările și obiceiurile, vânzând toate aceste date mai departe, până când oamenii au spus stop. Așadar, utilizatorii de iPhone în curând vor fi întrebați dacă vor fi de acord cu ideea de a li se distribui mai departe datele către alte aplicații.

”Tehnologia nu are nevoie de prea multe date personale adunate la un loc pe mai multe site-uri și aplicații ca să aibă succes. Publicitatea a existat de-a lungul decadelor și fără aceste lucruri. Dacă o afacere este construită să conducă în mod greșit utilizatorii și exploatarea datelor, acolo nu putem vorbi de alegeri, astfel că nu merită lauda noastră. Merită o reformă”, a explicat Tim Cook, CEO Apple, în cadrul unei conferințe cu privire la protecția datelor în data de 28 ianuarie a acestui an."
Care vor fi schimbările la nivelul regulilor
În prezent, aplicațiile colectează diferite informații despre utilizator atât timp cât acesta le folosește. Ceea ce va fi schimbat acum va consta în faptul de cum vor fi folosite acele informații de către terțele companii. Marea majoritate a aplicațiilor pe care un utilizator le descarcă, indiferent că este vorba despre dispozitive Apple sau Android, se foloseste de informațiile personale cu ajutorul unui identificator unic.

Identificatorul pentru Publicitate (IDFA) este un dispozitiv standard de identificare creat de Apple în 2012. Google la rândul lui deține o versiune pentru dispozitivele Android, numit ID de Publicitate Google (GAID). Astfel, dacă un utilizator privește imagini cu o pisică pe o aplicație, apoi pe un altul va verifica scorurile sportive, ambele aplicații se vor folosi de IDFA pentru a distribui în sectorul de marketing informația care duce direct către utilizator, în scopul de a crea un profil cât mai complet.

Apple a anunțat că actualizarea va începe să producă efecte la începutul acestei primăveri, odată cu lansarea iOS 14.5. Din acel moment, orice aplicație care colectează date despre utilizator și le distribuie mai departe cu terțele companii în scopuri publicitare sau de urmărire, va necesita acordul utilizatorului mai întâi. Fără acel acord, aplicațiile nu vor avea permisiunea de a transmite datele pe care le colectează mai departe. Aceste schimbări for fi aplicate doar dispozitivelor Apple, însă urmează ca și cei care folosesc telefoane Android să se bucure de aceeași opțiune pe viitor, arată thenextweb.com.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.