CEO-ul Parler a fugit de acasă împreună cu familia din cauza ameninţărilor

Publicat in IT&C 17 Ianuarie 2021 1557 ori
Google+ WhatsApp
CEO-ul Parler a fugit de acasă împreună cu familia din cauza ameninţărilor
CEO-ul Parler a fugit de acasă împreună cu familia din cauza ameninţărilor

CEO-ul companiei Parler s-a ascuns, împreună cu familia, după ce a primit ameninţări cu moartea, potrivit unui nou dosar în instanţă.

CEO-ul John Matze „a trebuit să-şi părăsească casa şi să se ascundă împreună cu familia după ce a primit ameninţări cu moartea şi încălcări invazive ale securităţii personale", se afirmă în dosarul Parler vs. Amazon.

Parler a dat în judecată Amazon Web Services (AWS) după ce compania a refuzat să găzduiască în continuare platforma de socializare pe serverele sale. Ca urmare, Parler a devenit offline luni şi continua să fie offline.

Amazon a cerut marţi instanţei să ascundă numele, titlurile posturilor şi descrierile angajaţilor din documentele instanţei.

„Redactarea informaţiilor de identificare a angajaţilor este necesară pentru a le proteja siguranţa şi securitatea şi pentru a preveni potenţialele hărţuiri", a spus Amazon.

Plângerea a inclus capturi de ecran ale postărilor care păreau a fi din Parler, în care utilizatorii au ameninţat că vor comite acte de violenţă împotriva angajaţilor, directorilor şi facilităţilor Amazon.

Judecătoarea de district Barbara Rothstein a acceptat cererea Amazon. Ea a spus că AWS şi angajaţii săi „au demonstrat o îngrijorare întemeiată pentru siguranţa şi securitatea angajaţilor lor pe baza conţinutului ameninţător şi violent".

Într-o nouă plângere depusă de Parler, avocaţii companiei au spus că angajaţii firmei au fost hărţuiţi şi ameninţaţi. „Mulţi angajaţi Parler suferă hărţuiri şi ostilitate, se tem pentru siguranţa lor şi a familiilor lor şi, în unele cazuri, au fugit din locuinţe pentru a scăpa de persecuţie", a spus Parler, înainte de a sublinia că inclusiv CEO-ul companiei, John Matze, s-a ascuns.

„Recunoscând caracterul extrem de încărcat al acestei dispute publice şi polarizante, Parler doreşte să protejeze confidenţialitatea acelor angajaţi, indiferent dacă sunt de la Parler sau Amazon, ale căror nume sau informaţii personale apar în documente", se arată în dosar.

Matze a declarat pentru Fox News săptămâna aceasta că a fost vizat de un grup de hackeri numit UGNazi.

„Mi-au publicat adresa, au ameninţat că vor intra pe uşa mea de la intrare", a spus el.

Grupul nu a răspuns la o solicitare de informaţii.

Matze a spus că el şi familia lui s-au ascuns şi nu ştiu când se vor întoarce acasă.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.