ATENȚIE! De ce încărcarea telefonului în mașină îi face RĂU

Publicat in IT&C 16 Septembrie 2020 1365 ori
Google+ WhatsApp
ATENȚIE! De ce încărcarea telefonului în mașină îi face RĂU
ATENȚIE! De ce încărcarea telefonului în mașină îi face RĂU

Indiferent dacă te afli într-o călătorie lungă sau că ești blocat/ă în trafic pe zilnicul drum casă-muncă, să vezi că nu mai ai nici îndeajuns de multă baterie la telefon este o adevărată tragedie în desfășuarare.

La prima vedere, poate părea un gest inofensiv, ba chiar nesemnificativ să conectezi telefonul la portul USB al mașinii. Dar, dacă nu ești într-o situație cu adevărat disperată, încărcarea iPhone-ului tău în timpul drumului cu mașina dvs. ar putea fi o mare greșeală. Chit că te așteptai sau nu la concluzia asta, încărcarea iPhone-ului folosind alte cabluri decât acela original – asta însemnând, automat, că și acela din mașină este pe lista neagră – ar putea să-i strice bateria.

Telefon care se incarca in masina

De ce asta? Pentru început, portul USB al mașinii tale furnizează probabil mai puțină energie electrică decât este necesar să încarci telefonul. Ca urmare, telefonul tău s-ar putea să se blocheze în timp ce se încarcă sau, cel mai rău, să nu se încarce deloc. Majoritatea oamenilor care își încarcă telefonul în drumul de la muncă spre casă sau viceversa observă clar că nivelul bateriei crește extrem de puțin în acest răstimp. Și asta deoarece telefonul folosește mai multă putere decât încărcătorul mașinii poate oferi.

Sau dimpotrivă: dacă folosești încărcătorul auto brichetă pentru a-ți încărca telefonul, ecistă riscul ca acesta să primească, deodată, mult mai mult curent decât ar trebui. O brichetă auto poate da până la 10 amps, în vreme ce majoritatea încărcătoarelor obișnuite oferă de la 1 la 3 amps. Un încărcător care funcționează cu probleme va oferi curent inconsistent telefonului, rezultând în diferite probleme – de la supraîncărcare, încingerea bateriei, daune la nivelul componentelor interne sau, în ocazii destul de rare, distrugerea pe loc a telefonului în cauză.

Bateria mașinii

De asemenea, trebuie să mai ții cont de un lucru: dacă îți încarci telefonul când ești pe drum, vei consuma și din bateria mașinii. Asta nu e o mare problemă pentru modelele noi de autovehicule. Dar dacă ai un model mai vechi, ar fi indicat să eviți să consumi și așa bateria mașinii tale.

Concluzia? Fă alegerea corectă și sigură și așteaptă până acasă ca să îți încarci telefonul, dacă nu vrei să îi scurtezi, fără să vrei, viața.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.