O aplicaţie pe telefon cu inteligenţă artificială va identifica infectarea cu COVID-19 după sunetul tusei

Publicat in IT&C 13 Iulie 2020 1281 ori
Google+ WhatsApp
O aplicaţie pe telefon cu inteligenţă artificială va identifica infectarea cu COVID-19 după sunetul tusei
O aplicaţie pe telefon cu inteligenţă artificială va identifica infectarea cu COVID-19 după sunetul tusei

Cercetători din mai multe țări au creat un algoritm despre care susțin că este capabil să identifice dacă o persoană are COVID-19 din sunetul tusei sale.

Oamenii de știință din Mexic, Statele Unite, Spania și Italia, conduși de o echipă de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), dezvoltă o bază de date cu mii de sunete de tuse de la persoane de toate vârstele, cu și fără Covid-19.

Aceste sunete vor fi analizate folosind un algoritm și o inteligență artificială pentru a distinge sunetul tusei cuiva care nu este infectat de cineva care are Covid-19, a declarat responsabilul proiectului din Mexic, Bárbara Vizmanos.

Tusea și chiar tonul vocii unei persoane bolnave, asimptomatice sau care nu este infectată au diferențe, notează cercetătorii, ceea ce ajută sistemul să poată identifica starea pacientului în 15 secunde.

"Participanții își „donează "tusea și datele lor și aceste sunete vor alimenta un sistem de inteligență artificială care, cu recunoașterea vorbirii, identifică tusea de la persoanele infectate și neinfectate, comparându-le cu o precizie cu care urechea umană nu este capabilă", a indicat Bárbara Vizmanos.

Detectorul de tuse va fi disponibil într-o aplicaţie

Studiul a început în urmă cu aproximativ două luni în spitale din Spania, Italia, Statele Unite și Mexic, o țară în care cercetătorii consideră că este esențial să existe înregistrări solide ale tusei, datorită numărului mare de infectări cu Covid-19, cu peste 295.000 de cazuri confirmate și aproape 35.000 de decese de la primul caz, identificat pe 28 februarie.

„Ideea este că din Mexic putem extinde gama de tuse pe care le-au au până acum. Deoarece curba (a contagiunilor) este în continuă creștere, spre deosebire de Europa, unde este deja în scădere și care are doar câteva focare, am identificat o zonă de oportunitate de a avea nu numai tusea oamenilor sănătoși, ci și pe a celor care se află sub cu suspiciunea sau confirmarea de a avea COVID-19", a explicat responsabilul proiectului din Mexic.

Pe măsură ce proiectul progresează, va deveni disponibil printr-o aplicație care poate fi descărcată gratuit pe telefonul mobil, astfel încât oamenii să își poată supune tusea acestui "detector" fără să fie nevoiţi să plece din casă.


Cei care vor să îşi doneze tusea o pot face AICI.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.